Bilder från Masiphumelele

Här kommer några bilder från turen i Masi som jag gjorde tillsammans med några kunder förra veckan. Masiphumelele är en ganska ny kåkstad som grundades på 80-talet och själva ordet Masiphumelele betyder: “Success” el framgång. Flesta kåkstäder har ett väldigt upplyftande namn men verkligheten talar ett annat språk..
Jag och Charlotte eller Nomthunzie som hon egentligen heter


Skjulen som ligger i det som kallas för wetlands

Bara några dagar innan vi gick runt tillsammans med guiden Charlotte så hade mer än 150 skjul brunnit ner… Många som sökte hjälp vid församlingshemmet där folk försökte hjälpa till så gott det går.
Flesta kåkstäder har flera olika typer av bostäder. Det finns hus som staten byggt, blandat med sk “informal Settlements” el skjul. Det är här man oftast först hamnar som ny i stan och sedan ställs man i en bostadskö. Men eftersom det hela tiden flyttar in folk i kåkstäderna så hinner staten helt enkelt inte bygga tillräcklligt många bostäder åt alla… Plus att det precis som mycket annat i det här landet, handlar om korruption. Pengarna går inte dit det ska…

Är alltid jobbigt att göra en guidad tur i kåkstäderna för man känner sig väldigt illa till mods men det är något jag personligen tycker alla borde göra för att få lite perspektiv och det är bra att ha sett båda sidor av myntet så att säga.. Däremot finns det självklart mer eller mindre seriösa företag så se till att ni anlitar ett företag där pengarna faktiskt gör någon nytta i kåkstäderna och inte enbart hamnar hos researrangören.

(Visited 89 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.