Att resa runt i Krugerparken runt jul och nyår

December månad är högsäsong här i Sydafrika eftersom barnen har sommarlov + att många internationella turister vill fira jul och nyår i värmen.

Detta gör att populära turistattraktioner som exempelvis krugerparken bokas upp lååångt i förväg. Jag har lärt mig från tidigare säsonger att planerar man att köra runt i krugerparken på egen hand under denna tid, så MÅSTE man förboka sitt inträde till parken.

Varje Gate/ingång till parken har ett max antal bilar som får köra igenom varje dag och när detta antal är nått, så stängs grindarna tills någon har kört ut och man kan släppa in nya bilar igen. Vore ju snopet om man planerat en härlig safaridag så kommar man inte ens igenom gaten!

Förbokning kostar R28 per person och detta görs enklast över telefon till SAN Parks centrala bokningskontor. Tel: +27 (0)12 428 9111 där de tar direkt betalning från kredit kort över telefon
Mer info hittar man på deras hemsida: http://www.sanparks.org/

Utöver denna bokningsavgift så kostar inträde till krugerparkeparken R192 per person.

(Visited 98 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.