Aktiviteter för barn i vindistrikten

Ofta när jag ska sätta ihop en resa till familjer med yngre barn så vill man helt skippa vindistrikten.

Har man yngre barn så kanske det känns lite “fel” att åka runt bland vingårdar då man ofta är orolig att barnen snabbt kommer bli uttråkade av att titta på medans föräldrarna provar vin.

Själv tycker jag inte alls att det behöver vara så… på väldigt många vingårdar finns stora fina lekområden för barnen och bara för att man reser runt i vindistrikten, så behöver ju inte all fokus ligga på vin… Finns gott om andra aktiviteter som passar barnfamiljer.

Det finns bl a ett nyöppnat ställe mellan Stellenbosch och Paarl som heter Giraffe House. Har själv inte varit där än men enligt deras hemsida har de en hel del olika djur man kan titta på som:

Giraff
Zebra
flertal olika antilop-arter
krokodil
ormar
och massa olika fåglar…

Ett annat ställe i samma område, som passar perfekt för barnfamiljer är vingården Villiera där man erbjuder kortare “safari turer” i deras egna lilla viltreservat. Här har man också ett antal olika antilop-djur, giraffer, fåglar m.m. Safarin tar ca 2 timmar och kostar R150 för vuxna och halva priset för barn under 15.

Cheetah outreach som ligger i Somerset West är ett självklart utflyktsmål om man vill lära sig mer om geparder, och gillar man fåglar så är ett besök på vingården Spier och Eagle Encounters där också värt ett besök.

Har man lite äldre barn så brukar hästridning vara populärt, el varför inte åka på en Segway tur på vingården Spier. 
På vingården Delvera kan man hyra mountainbikes och här finns hästridning och lekplats.

Blaauwklippen är en populär vingård för barnfamiljer och speciellt på helgerna när det erbjuds ponnyridning.
Detta är bara ett litet urplock av aktiviteter för barn så som ni förstår kan man gott och väl spendera några nätter i vindistrikten, el åka från Kapstaden som en dagsutflykt.

(Visited 419 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,
4 comments on “Aktiviteter för barn i vindistrikten
 1. Håller med dig Minna! Vinprovning och barn går JÄTTE bra här i Sydafrika! Vi tar alltid med barnen när vi åker med gäster. Inga problem!

 2. Bokcaféet i byn skriver:

  Hej!
  Vi reste runt i vindistrikten med 1-åring för några år sedan. Gick hur bra som helst, alla dessa vackra trädgårdar att röra sig i och sedan åt han kex och drack vatten medan vi provade viner. Perfekt! Vi hyrde stuga på underbara Remhoogte Winery, Stellenbosch, strax ovanför Morgenhof, och vaknade varje morgon med utsikt över zebror, gnuer och gaseller. Trevligt inlägg du gör och vi fick nu fler tips inför nästa resa!
  Hälsar Anna i Skåne

 3. Helena Hilberts skriver:

  Jag höll på att "skratta ihjäl" mig när vi kom till ovan nämnda giraffpark – då det fanns en (1!) giraff där.

  Fast vi hade det väldigt trevligt där och barnen tyckte om det! Man kom nära djuren – och den enda giraffen. ;-)))

 4. admin skriver:

  Ha ha!
  Ja, jag funderade också på hur många giraffer de har med det namnet…bra att veta..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.