Absailing off Table Mountain

I söndags hade vi säsongsavslut med jobbet. Sista gruppen har åkt hem och för att fira detta var planen att vi skulle absaila 112 m från Table Mountain, åka Jet boat och avsluta med en helikopter tur och lunch 🙂

De hade varnat om regn och rusk så vi var alla glada över att kunna genomföra både absailingen och båt turen men sen drog tyvärr dimman in över Kapstaden och detta gjorde att helikopter turen ställdes in 🙁

Jag måste erkänna att även om jag hoppat världens högsta Bungy jump så är jag faktiskt ganska höjdrädd och blev ganska nervös precis inann man skulle luta sig bakåt från kanten på berget för absailingen…Men det var en fantastisk känsla när man väl hängde där med hela Kapstaden under sig och fantastiska vyer så detta rekommenderar jag alla er som vill ha en liten adrenalin kick! Ett absail kostar ca R500.00, tar ca 30 min men sen måste man ju även ta sig tillbaka upp till toppen igen (promenad på ca 20 min) el ner så räkna med ungefär 1.5 timme för hela upplevelsen om man tar linbanan upp och ner. Ni kan läsa mer om detta och andra trevliga dagsutflykter här.
Efter absailingen åkte vi således ut med jet båtar som helt klart var de snabbaste jag någonsin åkt i. Killarna fegade inte med gasen och gjorde massa roliga tricks och det blev en riktigt kul upplevelse! Sen avslutade vi dagen med att möta upp chaufförerna för lunch på Wakame i Green point där vi frossade i sushi och gott vin. Helt perfekt dag med andra ord…
(Visited 102 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.