50-tal strandade valar

Igår fick min Neighbourhood watch kompis el “Captain Fishhoek” som jag kallar honom ett lite annorlunda uttrycknings projekt.

Visade sig att ca 50 valar av mindre storlek (pilot whales) hade strandat på Kommetjie beach, några km från där jag bor. Ingen vet riktigt varför valarna hamnat på land och ett enormt räddningsförsök sattes igång. Massor av frivilliga försökte på alla sätt och vis få ut valarna till öppet hav igen men utan att lyckas på grund av väldigt dåligt väder. Sent igår eftermiddag bestämdes det således att man skulle avliva valarna innan det blev mörkt eftersom de inte skulle överleva natten så för att skona djuren från en lång, plågsam död, sköts nästan alla 50 valarna ihjäl. Prover ska tas för att försöka få fram orsaken till varför valarna “spolades” upp på land.
Nu varnar de surfare för att hålla sig borta från kommitjie beach eftersom stranden, som redan är känd för vithaj, förmodligen kommer locka till sig ännu fler vithajar när det finns döda valar i vattnet.

(Visited 57 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.