10 år i Sydafrika

Idag är det exakt 10 år sedan som jag flyttade till Sydafrika första gången.

Ett land jag aldrig tidigare besökt, eller visste speciellt mycket om. Ett land som fick mig att känna mig som hemma från första stund och som jag än idag förundras över och som jag håller så otroligt kärt.

Mitt andra hem.

Jag hade fått jobb som reseledare för ett svenskt resebolag som precis hade startat upp Sydafrika som en destination och tanken var att jag skulle göra en säsong som en “kul grej” och sedan fortsätta med guidandet för det australiensiska företag som jag jobbat för i Kanada/ Alaska.

Morgenhof vingård mars 2007

 

“Kul grej” blev förlängt kontrakt och så småningom en heltidstjänst som reseproducent- för att några år senare leda mig vidare mot livet som egen företagare och mitt alldeles egna reseföretag: Sydafrikaexperten. 

Nu 10 år senare, är bandet till Sydafrika på många sätt starkare än någonsin i och med att jag har företag och anställda där,  även om jag inte längre bor där nere helårsvis.

Ja, tänk hur vissa val vi gör i livet, blir direkt avgörande och livsomvälvande. Beslutet att ta det där säsongsjobbet i jan 2007 måste nog ändå räknas som ett riktigt lyckokast och är så tacksam över det idag.

Blir intressant och se hur min relation till Sydafrika ser ut om ytterligare 10 år…

(Visited 134 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.