Zambia och Viktoria fallen

Puh!
Då är merparten av denna turen avslutad. Har precis tagit farväl av 14 av mina gäster och nu återstår en liten grupp av 5 personer som ska med på en 13 dagar lång resa till Kenya. Aldrig tidigare haft en så liten grupp men känns bra eftersom jag ju faktiskt själv aldrig varit i Kenya tidigare så detta blir en bra träningstur.


Vi har haft några helt magiska dagar upp i Zambia och Vic Falls.

Bodde på lyxiga Royal Livingstone Hotel och det känns verkligen som om man förts tillbaks till den koloniala tiden med egen butler på rummen, high tea i restaurangen osv.

Viktoria fallen i sig är oerhört imponerande och jag gick flera promenader längs de olika lederna och bara njöt av den vackra utsikten och naturens under.

Vi besökte även en lokal traditionell by och det var en av de bättre “bybesöken” jag varit på och inte bara en “show” som det lätt blir.

Igårkväll åkte vi ut på en Sunset cruise på “African Queen” och såg massa flodhästar som lekte i vattenbrynet och fick avsluta resan med en helt underbar solnedgång. Sådär röd och intensiv som bara en afrikansk solnedgång kan vara!

Hade lite problem med flyget tillbaks till JOhannesburg och först trodde jag inte jag skulle få komma med på planet men det löste sig tillslut.

När vi landade i Jhb så skulle vi ha mötts av någon som skulle tagit oss till en väntande buss, men icke sa nicke..inte en kotte i sikte. Ringde kontoret och de hade av någon underlig anledning missat vår transfer men det löste sig genom att vi hoppade på shuttle bussen som går direkt till hotellet. Bor återigen på D’Oreale vid emperors palace som påminner en del om las vegas hotellen… men lyxigt, bra service och gästerna är nöjda.
Nu ska jag jobba ikapp lite med emailen som jag halkat efter med och sen blir det några timmars sömn…
Nästa rapport blir från Nairobi..
(Visited 66 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,
One comment on “Zambia och Viktoria fallen
 1. Anonym skriver:

  Jag såg 2 noshörningar när jag åkte african queen…….tror jag iallafall….de har ju fri sprit på båten..haha!
  Yepp, kan bara hålla med dig att Vicfalls är HELT enastående!!
  Vill dit snart igen!!
  Trevlig helg på dig!
  Mvh/ Lars

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.