Vintips inför helgen

Sitter här och förbereder en vinprovning som jag ska hålla för en grupp i Karlstad nästa vecka och då slog det mig att det var länge sedan jag gav tips på sydafrikanskt vin som finns i Systembolagets sortiment. 

 Så här kommer ett förslag på ett riktigt bra Syrah från trendiga vinområdet: Swartland som ligger drygt en timmes bilresa nordväst om Kapstaden.

 I det här området hittar man några av Sydafrikas absolut bästa vinproducenter som Adi Badenhorst, Eben Sadie och det unga paret Chris & Andrea Mullineux och det är:

 Mullineux Syrah 2013 (art: 95054) som får bli veckans vintips. Kostar 199kr och passar utomordentligt bra till en god köttbit el lamm.

Det är fortfarande ett väldigt ungt vin så häll gärna upp vinet i karaff så att det luftas ordentligt och njut!

(Visited 106 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.