Vinkurs i Kapstaden

Så igår var första kvällen på vinkursen som jag och min chef anmält oss till. är en s k Certificate course som innehåller föreläsningar och vinprovningar över en 3 månaders period. Tror vi är ca 15-18 pers i gruppen och gårdagens föreläsare var helt ok. Vi hade en vanlig “blindtasting” där vi provade 6 olika viner och skulle försöka lista ut vilka druvor det var av…prickade in alla rätt förutom Shiraz som ju är min absoluta favorit och av någon anledning fick jag för mig att det var ett Pinotage..lite roligt faktiskt..den druvan jag trodde jag kunde sniffa mig till när som helst.. ja ja.. tyvärr finns inte just detta vin i Sverige (Tukulu Shiraz) annars hade jag bett er prova det och se om ni tycker det har de karaktäristiska peppartonerna el ej..jag tyckte istället jag fick mer av nästan en kött doft från detta vinet och det är något jag alltid associerat Pinotage med..men som sagt..vi har alla olika smak och doft lökar… Tukulu gör faktiskt en helt okej Pinotage oxå..

Provade dessutom ett riktigt gott unwooded Chenin blanc från Kleine Zaltze. Har aldrig varit ett jätte chenin blanc fan men detta var väl balancerat med förvånande mycket fruktighet..very nice!

Var dessutom kul att de hade ett flertal av vingårdarna som vi besöker med grupperna representerade.. Provade bl a Morgenhofs Cab Sav och Villieras Riseling som vi faktiskt brukar prva med många av våra grupper.. Villiera är faktiskt en av mina favoriter när det gäller bubblande och vita viner..mysig liten uteterass där man gör provningen och personalen är mycket kunniga..

Tittade lite på systemblagets hemsida idag för att se vad ni får hemma och det var direkt ett par favoriter jag bara måste rekommendera..:

Pinotage: Sydafrikansk druva som är en korsning mellan Pinot Noir & Hermitage. Finns bra blandning beroende på budget:

Beyerskloof Pinotage: art nummer: 81212 77kr Denna dryck hittar man på varenda restaurang här nere..helt ok..Inget spektakulärt men har man en budget så helt ok drickbart.

Diemersfontein Pinotage- art nummer: 74711 Bra kvalitetsviner från denna gård rakt igenom. 155kr/flaskan

Fleur De Cap: vanligtvis bra kvalitet: en av mina personliga favoriter: Laszlo 2004 artikel nummer: 96099 199kr

Klein Constantia: Bra viner generellt..del av Canstantia valley som är det äldsta vindistriktet..ligger bara ca 20 min från där jag bor och har bra variation i sina viner… I Sverige kan man bl a hitta deras Cabernet Sauvignon artikel nummer: 82020 som är helt ok.. ett vin man lätt kan spara ytterligare några år..

ojdå..jag har inte ens börjat ordentligt och känner att inlägget börjar bli alldeles för långt så tror att jag istllet ska skriva en ordentlig lista senare med mina favoriter..däremot..ett tips för helgen:

Om ni gillar era röda viner och har planerat en god middag med t ex en köttbit, here’s my tip:

Rust En Vrede Shiraz 2004: nr: 98636 199kr/flaskan

(Visited 103 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.