Vilken jävla skitdag!

“Excuse my french” men jag har haft en usel dag. Helt enkelt.

Började med att Múslin på Malandelas inte var i min smak så jag åkte utan att ha ätit frukost (allt annat var super men jag skulle nog välja english breakfast om någon ska dit)

Jag är för övrigt ingen morgon människa på det viset att jag har svårt att vara trevlig mot folk innan kl 9.00. Jag går oftast upp redan 5.30-6.00 men då låser jag ju in mig på kontoret och om jag är ute och guidar ser jag till att ha varit vaken minst 1.5 timme innan jag träffar gäster…

Imorse blev jag stoppad av polisen redan kl 07.36.

Och det var inte första stoppet. Jag åkte igenom 7 poliskontroller på en sträcka av 200km och blev stoppad 4 ggr!

Dessutom tror jag att jag kört över minst 200 farthinder de senaste 2 dagarna..Jag skojar inte! Swaziland är fullt av farthinder, 60 & 80 skyltar, kor, getter..och poliser förstås…

Jag älskar Swaziland men idag var inte min dag.

Vid gränsen blev det ett blankt nej till mitt nya visum så nu måste jag ändå åka tillbaka till Home Affairs i Kapstaden på lördag för att komplettera…Suck..

Men, så checkade jag in på Zeranka lodge, strax utanför Durban och det fick mig genast på bättre humör.


Umhlanga är trevligt. Mycket trevligt t o m och eftersom nya flygplatsen ligger bara ca 15-20 min i bil härifrån, så tror jag detta området kommer bli super populärt!

Zeranka ligger precis vid havet och har riktigt fräscha rum, pool m.m men eftersom de inte har hajnät vid stranden, så rekommenderar de att man istället badar vid main beach.. ca 5-10 min i bil…

I Umhlanga Rocks hittar man ett myller av restauranger, barer, cafeér m.m och detta för mig är minst lika bra som Kapstaden…Och billigare!

Zeranka lodge kostar R420 per person inkl frukost och de har flera stora prisvärda familje lägenheter. Här tycker jag gott och väl man kan spendera 3-4 nätter.

(Visited 48 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,
One comment on “Vilken jävla skitdag!
  1. Hallå! Ja ibland är det mer Afrika än andra gånger!! Tungt att måsta till H-Affairs iaf!! Hade det hjälpt att stanna borta fler dagar måntro? Tror inte de förstår viken god Afrika ambassadör du är!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.