Viktig info till er som ska resa runt på egen hand i Kruger-området

Om ni planerar att köra omkring på egen hand i provinsen Mpumalanga, där exempelvis Krugerparken ligger, ska ni vara uppmärksamma på korrupta poliser som försöker lura turister att betala falska böter kontant.

Tyvärr har vi haft ett flertal kunder under de senaste 3-4 åren som blivit stoppade av polisen, som säger att de kört för fort, inte stannat vid en stopp skylt, eller annan mindre trafikförseelse (ofta helt utan anledning). Sedan säger polisen att man ska betala böterna kontant direkt på plats så går allting mycket fortare och boten blir mindre.
Detta är OLAGLIGT och trafikböter ska ALDRIG betalas direkt till en polis, utan detta görs antingen inne på en polis-station el i rätten och man ska få ett officiellt kvitto på att boten är betald.

Jag har under de senaste säsongerna sagt åt mina kunder att om de skulle bli stoppade,  be polisen ringa upp mig så att jag kan prata med dem och 9 ggr av 10 räcker det att man nämner detta för att polisen ska vinka en vidare.

Nu har alla guesthouses och annat folk inom turistnäringen i området tröttnat på de korrupta poliserna, och startat en stor kampanj som går ut på att få ut info till alla turister så att man ska få stopp på lurendrejeriet en gång för alla.

Så nu försöker vi få alla som ska köra runt i dessa områden ha med sig följande lapp:

Ett annat område som jag också hört att turister råkar ut för liknande scenario, är utanför flygplatsen i Johannesburg. Har haft flera kunder som beskrivit samma sak precis efter att de plockat upp sin hyrbil och kört ut från flygplatsen och vid ett sådant tillfälle kan det också vara bra att visa upp den här lappen.

Vill även påpeka att detta händer absolut inte alla turister och är verkligen inget som är vanligt förekommande i andra delar av Sydafrika, utan handlar om en handfull poliser som tyvärr förstör för alla andra.

Stort tack till Cecilia på Seringa Lodge som skickade infon till mig.

(Visited 104 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,
One comment on “Viktig info till er som ska resa runt på egen hand i Kruger-området
  1. Malin skriver:

    Hej jag är nyss hemkommen från min fantastiska resa i Sydafrika.Jag kollade upp en hel del inför resan och hamnade bla på din sida. Jag tog en kopia på lappen och tur var det. Vi blev stoppade av polis som ville ha 2100 rand för fortkörning. Jag sa att vi ville följa med o betala och visade sedan lappen. Polisen såg mycket fundersam ut och frågade var vi fått lappen ifrån. Han gick sedan och diskuterade med sin kollega och kom tillbaka o sa ok. Det hela slutade med ett hjärta i halsgropen men med alla pengar kvar i plånboken.
    En kollega till mig, som var i Sydafrika ågra veckor innan mig, blev stoppad precis innan han skulle återlämna bilen vid flygplatsen i Johannesburg och han fick betala, tyvärr hade jag inte tipsat honom om din sida.
    Vi blev stoppade ytterligare en gång och då frågade vi bara "Vad är problemet" och fick då åka vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.