Veckans Vintips: Shiraz

Min favoritdruva har alltid varit Shiraz fast måste erkänna att jag inte är lika förtjust i Sydafrikansk Shiraz som t ex Barossa Valley Shiraz från Australien. Men ändå, finns många bra Shiraz här också och tänkte tipsa om några av de ni kan hitta hemma på bolaget.

Först ut är Groot Constantia, Shiraz 2006. art: 99343 136 kr.

Groot Constantia är Sydafrikas äldsta vingård och grundades 1685. Men första vinet i Kapstaden tillverkades långt innan dess och Groot Constantia var de som hade hand om firandet av 350 år av vintillverkning i Kapstaden nu i Februari.
Och kommer ni ner hit så är gården väl värd ett besök och har förutom bra viner, jättebra restauranger att besöka och även en stor picknick del där man kan njuta av de vackra omgivningarna med några av landets bäst bevarade byggnader i Cape Dutch stil.

De flesta känner nog annars igen Groot Constantia som en Port tillverkare och det är dessert vinerna som gjort de kända. Var inte för intet som Napoleon bad om ett Constantia vin på sin dödsbädd…
Andra Shiraz väl värda att prova:
98160 Glen Carlou Syrah 2005 183kr
12341 Kumkani Shiraz 89 kr
96276 TMV Swartland Syrah 2006 169 kr

Mina personliga favoriter bland Shiraz här nere annars och som jag ofta dricker till vardags är:
Naughton’s Flight 2004 el 2005

och Joubert Tradauw Private cellar Syrah 2006. Riktigt gott!
(Visited 94 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.