Minna spanar…

Efter ett riktigt dåligt blogg-år förra året där varken lusten el orken fanns för att skriva, hoppas jag på några fler inlägg i år. Lovar ingenting eftersom livet med småbarn och som egenföretagare är en minst sagt energislukande kombo…men viljan och längtan efter att få blogga är tillbaka och det är ju alltid något!

I år hoppas jag kunna dela med mig av diverse tips i något som jag kallar för “Minnas spaningar”. Går det som planerat så kommer ett sådant inlägg med jämna mellanrum men vi får se.

Här kommer årets första spaningar:

Personbevis när man reser med minderåriga– Som ni vet så ska de krångliga reglerna med “Unabridged Birth certificate” när man reser in och ut ur Sydafrika med barn under 18 år, ändras. De nya reglerna borde redan ha trätt i kraft 1 dec men ingen är väl förvånad nu när det rapporteras att massa familjer fortfarande nekas ombordstigning på flyg för att de saknar vissa dokument. Det är flygbolagen som inte fått rätt information och eftersom det är flygbolagen som kan få höga böter om inte alla papper är i sin ordning,  tar många flygbolag fortfarande det säkra före det osäkra. Vissa bolag har inte ens fått någon notis om ändrade regler! Därför rekommenderar jag alla som ska resa till Sydafrika under de närmaste månaderna, att se till att man beställer personbevis på engelska från skatteverket. Kommer nog ta sin lilla tid innan Home Affairs får ordning på den här soppan 🙁

 

Fyn Restaurant har öppnat– Peter Tempelhoff som länge varit på populära Greenhouse Restaurant, har nyligen öppnat en egen restaurang inne i centrala Kapstaden- FYN. Än så länge har responsen varit fantastisk och kul med fler fine-dining alternativ inne i centrum.

 

Art of Duplicity-  Något som varit lite av en snackis senaste halvåret är denna hemliga Jazzbar i Kapstaden. adressen är hemlig och man bokar helt enkelt ett bord via hemsidan och sedan får man instruktioner med ett lösenord när man gjort bokningen. Namnet och själva idén bakom klubben kommer från de svartklubbarna som fanns under förbudstiden i Amerika. Temat på klubben är “Mae West meets Al Capone” och många går all in och klär sig tidsenligt.

 

GÅTE restaurant at Quoin Rock– Ny fine dining restaurang i vindistrikten. Ligger en bit utanför Stellenbosch i Knorhoek valley och här erbjuds en avsmakningsmeny som ska vara något utöver det vanliga. Haft kunder där som tyckte det var riktigt bra! Öppet för middag ons-lör och lunch på söndagar.

Rock Fig Safari Lodge En ny lodge har öppnat upp i Timbavati Game reserve, som ligger i anslutning till Krugerparken. Ser helt underbart ut och i det här området brukar safarin alltid hålla toppklass!

Pris: ZAR 12 000.00 per person och natt.

(Visited 337 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.