Varning för korrupta poliser!

Under de senaste åren har vi haft ett flertal kunder som stoppats av polisen när de kört omkring i Kruger-området. Polisen brukar påstå att kunden kört för fort el inte stannat ordentligt i en korsning el liknande. Sedan vill de att man ska betala mellan R500- R1000 i böter på plats.

Vi varnar alla våra kunder för just detta i deras välkomstbrev och nu har vi på bara några veckor haft ett flertal kunder som råkat ut för exakt detta men som tur är har de varit förberedda och stått på sig.
Kunderna har sagt till polisen att de tänker ringa oss eftersom de blivit informerade att man aldrig ska behöva betala böter på plats, och genast har polisen vinkat iväg dem. Men det gör mig förbannad att det fortfarande sker och att ingenting görs!

Så om ni planerar att köra längs R40 mellan Nelspruit och Hoedspruit, håll hastighets-begränsningarna och blir ni stoppade, stå på er och säg att ni blivit informerade att böter ska skickas till hyrbilsfirman och låtsas ringa er “agent” så brukar de ge sig…

(Visited 120 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.