Varning för Babianer!

Fick ett ganska skrämmande meddelande från familjen E, kunder till oss som just nu befinner sig på resande fot i Sydafrika. I förra veckan när de besökte godahoppsudden blev de attackerade av en babian som tog sig in i deras bil (öppnade dörren själv) medans familjen satt i! Allt gick bra utan att någon kom till skada, men självklart en skärrande upplevelse för föräldrar och inte minst de 3 små barnen.

Jag brukar alltid informera och varna mina kunder om att vi har ett stort problem med babianerna nere på kaphalvön och att man absolut inte ska ha något ätbart på sig eftersom de är kända för att sno åt sig allt mat de kan komma över, men tidigare har jag aldrig haft kunder som faktiskt blivit attackerade på det här sättet.

Det finns sk “Baboon Monitors”, personal som försöker skrämma bort babianerna, men det är naturligtvis svårt för dem att täcka hela området. Så nu är mitt råd att man låser bildörrarna när man befinner sig nere på kaphalvön.

Detta är ett växande problem och tyvärr är det tidigare turister som har en del skuld i det hela. Många tycker det är gulligt med babianer och slänger ut mat för att få dem så nära som möjligt och jag vet även en del guider som lockar åt sig babianer för att ge sina gäster ett “Kodak moment”.

 Nuförtiden är det R500 i böter om man blir påkommen med att mata en babian men allt oftare hör man alltså talas om fall där babianerna t o m öppnar bildörrar, springer iväg med handväskor etc så håll gärna detta i åtanke när ni kör runt i detta område. Dörrar låsta och fönster uppvevade. En vuxen Alpha hane är verkligen inget att leka med!

(Visited 563 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.