Sommaren är här!

Nu är värmen tillbaka i Sydafrika efter några kyliga veckor med en hel del regn.

Idag har vi kanonväder här i Stellenbosch med ca 27 grader och blå himmel. Igårkväll drog det in starka vindar så det verkar som om sommarvindarna börjat och att “Cape Doctor” är tillbaka. Denna sydostliga vind brukar vara som starkast i dec-jan och även en bit in i feb och det är en av de få sakerna som jag INTE kommer sakna från kaphalvön.

Det blåser nästan konstant där nere under denna tid och det är svårt att förstå hur starka vindarna är om man inte varit med om det själv.

Nedan bild är ca 4 år gammal från det att min mamma var nere och hälsade på första gången och vi höll på att blåsa bort nere vid Godahoppsudden.

Här i vindistrikten får vi självklart också en del vind men inte alls på samma sätt men här är det alltid några grader varmare än i Kapstaden så snart börjar vi väl klaga på att det är för varmt istället… Man blir liksom aldrig nöjd, eller hur är det?

Och på tal om mamsen så kommer hon ned på sitt tredje besök om mindre än en månad 🙂

(Visited 60 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.