Valsafari i Sydafrika

Idag tog jag gruppen ner till kaphalvön och godahoppsudden.

Vädret var lite si och så men vi såg massor med djur inne i nationalparken och ute till havs såg vi flera valar. Säsongen började tidigt i år och igår åkte några av gästerna ut på valsafari från Simon´s Town. De såg ett flertal valar och åkte dessutom ut till Cape Point…Är alltid häftigt att se kapudden från havs….!

Annars brukar ju alltid Hermanus anses vara ett av världens bästa områden för valskådning och vi kan varmt rekommendera detta företag för just Valsafari i Hermanus:

Southern Right Charters

Valsafari kostar R650 per person och vi kan hjälpa er boka och sedan betalar ni på plats.

Vi kommer göra en studieresa med dem senare under våren så kommer kunna visa nya bilder m.m då,  men jag har använt detta företag under flera år och alltid varit nöjd.

www.southernrightcharters.co.za

(Visited 455 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,
2 comments on “Valsafari i Sydafrika
  1. Freedomtravel skriver:

    Vad är det för sorts valar man ser i Sydafrika? Valar är mäktiga! Jag har varit på valsafari på Island (grindvalar) och på Nya Zeeland (kaskelottvalar)

  2. admin skriver:

    Man ser ett flertal olika typer av valar men det är Southern Right (Sydkapare som är en typ av rätval) som kommer till dessa områden just mellan juli-nov för att föda sina ungar, para sig osv… Älskar valar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.