Sightseeing i Kapstaden och Robben Island

Nu har gruppen landat och den är betydligt större än min förra pyttegrupp..27 personer som ska resa genom Sydafrika. Och en av dessa personer är den här damen som jag blivit varnad för…Och vad ska jag säga??? Jo, hon är rätt speciell.
Föreställ er en jättekort liten dam i knallrosa och blått hår, med leopardmönstrad jacka och rockiga boots med ganska hög klack. Detta är Mrs. F.
En mycket bestämd dam som inte är rädd för att säga vad hon tycker och tänker. All personal på hotellet vet redan vem hon är.

Imorse när jag informerade gruppen om att det finns vatten att köpa på bussen (till en kostnad av R6 flaskan) som jag tycker är helt ok pris så blev hon så arg så arg! Hon lade armarna i kors och började skrika på mig om hur hon minsann alltid fått gratis vatten på alla andra resor hon varit på och hur hon nu bara för att vara stönig, bestämt sig för att absolut inte köpa något vatten av oss eftersom det känns påtvingat och säkert en manöver för att vi ska tjäna pengar…. Jag förklarade för henne att det kommer finnas gott om tillfällen att köpa vatten på bensinmackar, suparmarkets osv om hon inte vill köpa vattnet på bussen men hon ville inte lyssna utan sa bara att jag minsann skulle få se hur hon mår efter en vecka utan vatten…

Bara att hålla masken men jag har en föraning om att mitt tålamod kommer sättas på prov närmaste månaden…

Promenad genom Bo Kaap

Just nu är linbanan till Taffelberget stängd för sitt årliga underhåll och maintenance men vi åkte upp en sväng på Signal Hill och tog sedan en promenad genom Companies Gardens och Bo Kaap. Hade ingen kamera med så mina mobilfoton får duga.. Underbar dag med ca 20 grader och nästan vindstilla.

På eftermiddagen fick gästerna välja mellan ett flertal olika aktiviteter och jag åkte med några av dem ut till Robben Island. Hade riktigt bra guider denna gång och jag har fortfarande hat/kärlek till denna aktivitet…Beror så mycket på vilka guider man får men idag var det toppen!

Utsikten från Robben Island

Nu är det dags att svira om till middag och gå ner och försöka charma Mrs. F…

Brukar aldrig skriva om mina gäster men eftersom detta är australiensiska grupper som inte bokat direkt via oss och som knappast kommer läsa min blogg så tyckte jag det kan vara kul för er att få följa en guides vardag…

(Visited 98 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,
One comment on “Sightseeing i Kapstaden och Robben Island
  1. Anonym skriver:

    Fy fasen, stackars dig. Det roliga med sådana människor är att de ofta är väldigt sköra och osäkra inuti och typ behöver en kram och bekräftelse att man tycker om dem. Funkar inte det skulle jag testa att sätta tydliga gränser för vad som är okej beteende, som med en femåring. Hoppas det går bra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.