Valsafari i Hermanus

I förra veckan spenderade vi 3 dagar i Hermanus, ett litet samhälle ca 1.5 timmes bilresa från Kapstaden. Vi sov ca 10 timmar per natt..åt massa god mat…och åkte ut på Valsafari. Ofta ser man valar från land men vill man komma riktigt nära, är en “Whale watching” tur något jag absolut kan rekommendera!

Hade hoppats jag skulle kunna visa fina bilder men alla ni som försökt fota val vet ju hur svårt det är.

Hade fel lins på min kamera så tog några bilder med den lilla kameran men inget som blev bra…ja ni ser ju själva… Man är alltid en sekund efter liksom…

Valturen var helt fantastisk och vi hade säkert ett tio-tal valar runt båten. Var 2 valar som simmade under båten och det var mäktigt att se de komma upp på andra sidan!

Turen kostar R650 per person och man är ute i ca 2-3 timmar.

Vet man med sig att man har lätt för att bli sjösjuk så rekommenderar vi att man tar sjösjuketabletter eftersom det ofta är höga vågor.

Ja, ja…får en ny chans i nästa vecka när jag ska ta min nästa grupp till Hermanus så hoppas på lite större tur med kameran då.

(Visited 228 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,
One comment on “Valsafari i Hermanus
  1. Paula skriver:

    Hej
    Vad härligt det låter – vi är på väg till SA i sommar och jag bara undrar om du bokade valsafarin innan ni kom ner eller när ni väl var där? Häls Paula

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.