Valarna är tillbaka

Mellan juli  och nov månad ungefär så har man väldigt god chans att få syn på Southern Right whales, el sydkapare längs hela kapkusten.

Allra störst chans finns i Hermanus, ca 2 timmar öster om Kapstaden, där man jätteofta kan skåda valarna från land, men även kaphalvön gästas av dessa fantastiska djur och det är inte helt ovanligt att se en lång rad bilar parkerade längs vägen mellan Fishhoek och Simons Town och att folk står och spanar ut i vattnet.
Vill man komma ännu närmare valarna så erbjuds ett flertal olika “valsafarin” ute till havs.
 I Hermanus kan vi varmt rekommendera Southern Right Charters och i Simon´s Town är det Dave´s företag: Simon´s Town Boat Company som vi brukar använda.

Det är Dave Hurwitz, ägare av det företaget som tagit nedan bilder. Dave är oerhört kunnig och påläst och även om man inte skulle få syn på val, lovar jag att man lär sig massor om Simon´s Towns historia och intressant fakta om alla andra djur (fåglar, sälar, kanske delfiner osv) man får syn på under turen. 

Foto: Dave Hurwitz

Foto: Dave Hurwitz

En “Whalewatching” trip kostar från ca R700 per person och uppåt och vet man med sig att man har minsta anlag för att bli sjösjuk så rekommenderar jag att man tar sjösjuketabletter innan då det ofta kan bli höga vågor där ute (speciellt på turerna i Hermanus).

(Visited 230 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.