Sydafrikas vindistrikt- Inte bara för vinnördar

Ofta när folk kontaktar oss, så påpekar de att de inte dricker vin och därför inte har något intresse av att besöka vindistrikten.

Ett stort misstag om ni frågar mig. För även om man inte alls tänkt prova vin eller har det intresset, så tycker jag man kan spendera några dagar i exempelvis Stellenbosch.

För det första så är naturen och omgivningarna helt makalöst fina. Bergen och det kuperade landskap
et slutar aldrig att hänföra mig och det finns gott om aktiviteter att välja mellan.

 Man kan exempelvis cykla, vandra el rida.

Stellenbosch är en universitets-stad så det är alltid liv och rörelse och det finns gott om butiker, barer, restauranger osv och eftersom det är Sydafrikas näst äldsta stad, finns det många vackra gamla byggnader och intressant historia.
Ett tips är att boka in sig på Hanlis vandringsturer med fokus på Stellenbosch historia och lokala delikatesser.  Eller varför inte få en matlagningskurs i den lokala kåkstaden.

I området finns ett flertal golfbanor, spa (med väldigt rimliga priser), marknader och på vingårdarna finns ofta bra restauranger, picknick områden och förutom att odla druvor, erbjuder vissa gårdar t. ex. oliv el ostprovning.

 Andra ställen att besöka är Eagle Encounters el Cheetah centret.

Eagle Encounters på Spier vingård,

 Ett bra exempel på ett ställe som inte enbart fokuserar på vin, är Spice Route där man även hittar allehanda hantverk, glasblåsare, pizza, supergoda burgare, choklad, öl- bryggeri, glasseria, delikatessen, restaurang och mycket mer.

Klimatet i vindistrikten är ofta lite jämnare än i Kapstaden där det ofta kan blåsa extremt mycket och skifta snabbt och eftersom temperaturerna ofta är några grader högre i vindistrikten, passar det perfekt med några avkopplande dagar för sol och bad.

Jag har speciellt märkt bland våra återkommande kunder att många gärna börjar el avslutar sin resa med 3-4 nätter någonstans i vindistrikten för att hinna koppla av och bara vara, samtidigt som man kan sysselsätta och aktivera sig om man känner för det.

På den HÄR sidan listar jag några av de boenden vi använder och rekommenderar i områden som Constantia, Stellenbosch, Franchhoek, Paarl och Robertson.

 Bland dessa hittar ni favoriter som Babylonstoren, Mo & Rose och Summerwood.

 Ställen man absolut kan besöka trots att man inte har något som helst intresse för vin.

(Visited 421 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.