Umlani Bush Camp- precis som safari ska vara

Som vi berättat tidigare, kommer vi spendera feb-april på underbara Tempel Wines.

Efter vårat gästspel där, kommer vi ha några veckor kvar innan vi flyger tillbaka till Sverige igen i mitten av maj och just nu kluras det för fullt på vad vi ska hitta på under dessa sista veckor. Både jag och Fredric är rörande överens om en sak.

Vi vill absolut tillbaka till Umlani Bush Camp***.

En liten safari lodge, mitt ute i bushen i Timbavati Private Game Reserve.

Umlani Bush Camp

Lägret består av 8 traditionella runda hyddor och för att förhöja känslan av att vara ute i vildmarken, finns ingen elektricitet på rummen utan man använder oljelampor.

Umlani eco rum

Umlanis nya “Eco hut” som är byggda för att vara varmare under vintern och svalare på sommaren.

Det går naturligtvis att ladda kameror osv i recepetionen men man uppmuntrar alla till att “logga ut”. Något som jag själv som är hopplöst beroende av att vara ständigt uppkopplad och annars alltid har datorn/ ipad inom räckhåll, uppskattar.

När man är där, går man liksom in i en safari-bubbla, och det finns inte mycket som gör mig så lycklig som att sitta på den skumpande jeepen och spana efter djur och njuta av doften av bushen.

Umlanis guider är dessutom otroligt kunniga så alltid lär man sig något om de olika djuren man ser, el vegetationen man kör igenom.

Umlani jeep

De har alla imponerande kännedom om de olika växterna, buskarna och träden i området och berättar entusiastiskt om olika sätt man kan använda barken av ett träd el varför en viss växt har taggar el en speciell färg…

Samuelsson collage

Umlani är första “riktiga” safarilodgen jag besökte i Sydafrika. Innan dess hade jag bara varit på enstaka safariturer över dagen, i betydligt mindre parker.

Detta var någon gång i början av 2008 och jag hade fått i uppdrag av min dåvarande arbetsgivare att besöka Kruger-området.

Jag hade hyrt en pytte-liten bil i Johannesburg och körde den långa vägen till Hoedspruit med James Morrisons skiva på repeat och glömmer aldrig när jag körde igenom grinden till Timbavati-reservatet och en giraff korsade vägen precis framför mig.

Den känslan!

Sedan dess har jag gjort hundratals safarin i Sydafrika, Botswana och Kenya…

Kruger educational

 

Även återvänt till Umlani ett flertal ggr.. Och fortfarande ligger denna lilla eko-lodge lite extra varmt om hjärtat och är i mitt tycke precis så där som man förväntar sig att safari ska vara….Rustikt, med fokus på djur och natur, men ändå med hög service-känsla och inte för enkelt… Rummen har allt man behöver (egen toalett och utomhusdusch) och sängarna är bekväma.

Längtar tillbaka!

3-nätters paket på Umlani inkl alla måltider, dryck och 2 safaris per dag (6 st totalt) kostar från R8415 per person, beroende på vilken tid på året man reser. Ca 4500kr per person.

 

Umlani erbjuder Dubbel, trippel och familjerum och barn i alla åldrar är välkomna men för att få vara med på safari till fots, måste man vara minst 12 år.

Barn under 12 år betalar halva priset.

 

(Visited 502 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.