Vart har hajarna tagit vägen?

Januari månad är vanligtvis ingen jättebra månad för att dyka med vithaj i Sydafrika, men i år har det varit extra dåligt och under senaste veckan har man inte sett en enda haj!?? I vanliga fall brukar man ha ett fåtal dagar på hela året som man inte ser någon haj över huvud taget och nu har man alltså inte sett några under en längre period, och nu undrar såklart många vad det är som hänt?

Finns flera olika teorier..Någon säger att det kan ha och göra med att det blåst en extremt hård sydostlig vind senaste veckan, som sänkt vattentemperaturen drastiskt och tydligen är vithajen väldigt känslig för detta. Kan mycket väl vara att de flyttat på sig…

 

En annan teori är att det var en båt som av misstag körde på en vithaj för ett par veckor sedan , och att det på något sätt skulle ha skrämt iväg de andra hajarna? En tredje teori är att det finns späckhuggare i området som också skrämt bort hajarna, eller att de helt enkelt hittat ett valkadaver el liknande som de äter sig mätta på…

 

Så är ni i Kapstaden-området just nu och tänkt dyka med haj så är tyvärr inte chanserna optimala just nu…

 

(Visited 192 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.