Tips från kunder

Fick ett mail från C&S som precis kommit hem från Sydafrika och sin andra resa med oss 🙂 Riktigt kul med återkommande kunder och med sitt stora vinintresse, låg självklart stor fokus på vindistrikten för detta par.

 En resa som jag själv väldigt gärna hade gjort och som jag verkligen kan rekommendera alla er som gillar god mat och vin och vackra omgivningar 🙂

Upplägget var några dagar hos Anna & Kenneth i Kapstaden, sen vidare till Tempelwines, Fraai Uitzicht i Robertson området, Stellenbosch och slutligen Chartfield i Kalk Bay. Och de var supernöjda!

Ett ställe som de verkligen fastnade för var Fraai Uitzicht, en liten vingård mellan Robertson och Montagu som jag och Fredric hittade av en ren slump för ganska exakt 2 år sedan.

Merlot Cottage på Fraai Uitzicht

C & S skrev så här:

“Fraii Utzicht var en pärla!! Fantastiskt läge, gudomlig mat ( inkl frukost), otrolig service och trevlig innehavare. Mer än så kan man knappt önska sig.

Härifrån gjorde vi ett antal vingårdsbesök. Särskilt vill vi rekommendera Springfields viner. Ett finns på Systemet hemma men vi drack en helt ljuvlig pinot noir på Fraii Uitzicht. Graham Beck är kul att besöka för oss svenskar och de har en bra provning, vi betalade lite för en lyxprovning.
Vi fick tips om en flodbåtutflykt (på Breedefloden) med pic-nic vid Viljoensdrift. Kan rekommenderas. Man bokar i förväg och är på plats någon halvtimme innan avgång för att göra sitt pic-nicmats val. Hämtas i små lådor med en rutig duk och sen får man vinet – om det är vitt – väl kylt i en vinkylare att ta med ombord. Turen tar 50 min och kostar R40. Anspråkslöst men väldigt sympatiskt.

Ett väldigt trevligt matställe/vingård är Bon Courage vid samma flod. Här kom vi av en slump att prata med en kvinna som driver en liten vinfirman med sin man, Vruchtbar. Där måste man boka i förväg och vi tog henne på orden och åkte dit. Vi blev helt otroligt väl bemötta och det slutade med att hon gav oss två av de för oss speciellt öppnade vinflaskorna!”

Tack för dessa tips!
 
Boendet på Fraai Uitzicht kostar från R530 per person och jag instämmer helt och hållet i C&S kommentarer. Detta är verkligen en gömd pärla!

(Visited 131 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.