Tillbaka i Sydafrika

Nu har vi varit tillbaka i Sydafrika exakt en vecka och det känns som vanligt väldigt skönt att komma hem.
Flygresan ner gick hur bra som helst och det var verkligen inga problem att resa med liten bebis. Blir nog värre när vi ska resa tillbaka igen i slutet av april och Wilmer är mer mobil…

Redo för avfärd

Vi hade köpt ett Airshell för vår barnvagn och detta kan jag verkligen rekommendera till alla som ska resa med mindre barn och behöver ha en vagn med sig. Går att hyra på de flesta större flygplatser och de skyddar vagnen bra.
Eftersom vi kommer flyga en hel del framöver och det inte finns några airshell-kontor på Kapstadens flygplats, köpte vi ett. Kostade drygt tusenlappen.

På sträckan mellan Stockholm och Istanbul fanns det inga “baby-säten” så Wilmer sov på amningskudden som jag hade med mig och på den längre sträckan fick vi sitta längst fram i mittenraden där de hänger upp en liten “säng” för bebisen så där låg han som en liten prins. Han charmade som vanligt de flesta och tyckte det var sååå kul att titta och hälsa på alla som gick förbi.

När vi landat i Kapstaden, skickade vi ett sms till firman som vi hyrt parkering hos under den tiden som vi varit borta och inom 10 min hade de kört fram vår bil, nytvättad och klar. Fantastisk service och så himla smidigt! Kostade ca 450kr/månaden och så skönt att slippa oroa sig för bilen.

Morgon i Sydafrikas vindistrikt

Har spenderat den här första veckan hos Marie och Alf på deras vingård Tempel Wines och fokus har legat på att försöka hitta boende till oss.
Den här gången kommer vi bara vara nere i 6 månader eftersom vi bestämt oss för att spendera sommaren i Sverige, och det är verkligen inte lätt att hitta hus som man kan hyra för en kortare tid.

 Just nu lutar det mot ett möblerat hus i Somerset West och får förhoppningsvis svar på vår ansökan under dagen.
Känns ganska skönt att slippa flytta alla våra saker ut och in ur vårt förråd för en kortare tid, utan kommer isåfall behålla förrådet och bara hämta några få personliga ägodelar som vi absolut vill ha.

Underbart att vara på plats igen och ser fram mot en fantastisk säsong och roliga månader framöver!

Och vad tycker Wilmer om Sydafrika än sålänge? Jodå, han har varit som vanligt och verkar trivas alldeles utmärkt.

Så skönt att få vara barfota igen

Han älskar all uppmärksamhet han får från all serveringspersonal på restauranger osv och det är inte helt ovanligt att de helt sonika plockar upp honom och tar med honom på en sväng in i köket osv…Här kommer han trivas!

Vill man se mer av vår vardag så kan man även följa mig på Instagram där man hittar mig under namnet: Sydafrikaexperten.

(Visited 133 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.