Tältsafari i Sydafrika

Många har väl en dröm om att få bo i tält ute i det vilda när man åker på safari.

Här kommer några tips på sk “Tented safari camps” som finns utspridda i olika safari-områden runtom i Sydafrika. Vissa ställen är minst lika lyxiga som ett vanligt Lodge, medan andra lägger fokus på att man ska känna att man är i vildmarken, utan att man behöver bli ruinerad.

 Lite enklare boende men med minst lika bra safari upplevelse… Nästan alla ställen har egen toalett och det beror delvis på att man inte vill att gästerna ska gå runt i lägret under nattetid eftersom det ofta saknas stängsel och djuren finns så nära inpå…
För mig är det halva grejen..Jag vill känna att jag är i bushen och höra djuren utanför mitt rum el tält. Sedan är det budgeten som får avgöra hur lyxigt boendet blir.. “Bush lodge el camp” är något alldeles extra tycker jag!.

… Men givetvis är några nätter på ett Lodge med djuren på ett säkert avstånd också ett minne för livet!

Så… vill man bo i “Tält” så kan jag rekommendera något av dessa:

Shindzela Tented Camp-  Litet, personligt ställe med bara 6 tält och plats för 12 personer. Här ligger fokus på safari och även om boendet är helt ok och maten likaså så är det inte rätt ställe om man förväntar sig lyx, choklad på kudden, servitörer som gör ordning drinkar etc. Här har de en honesty bar som man tar för sig av själv och skriver upp vad man druckit. Ägaren Dave är själv på plats och överser allting.

  Ligger i Timbavati som angränsar till krugerparken och bildar det som kallas för “Greater Kruger national Park”. Pris: Från R1500 per person och natt.

Shindzela Tented camp

Kapama Private Game Reserve- Detta är ett av Sydafrikas största privatägda viltreservat och det ligger nära Hoedspruit el Eastgate flygplats- Här finns flera olika lodger varav Buffalo camp och Karula har lyxiga tält som kostar från: R2150 per person och natt. Kapama är ett perfekt alternativ om man vill ta inrikesflyg till Hoedspruit eftersom det alltid ingår gratis transfer till och från flygplatsen.

Kapama Buffalo camp

Entabeni Wildside Camp- Ca 3 timmar norr om Johannesburg ligger ett Malariafritt område som kallas för Waterberg. Här finns ett viltreservat som heter Entabeni och här har de vanliga lodger, samt en del med tält som kallas för wildside. Pris: R1650 per person och natt.

Amakhala Game Reserve- Amakhala ligger knappt en timmes bilfärd från Port Elizabeth och är perfekt alternativ om man ska köra längs Garden Route. Dessutom är hela detta område Malariafritt.  Här har de flera olika lodger att välja mellan och även olika typer av tält-safari där det billigaste kostar från R1750 per person och natt.

Woodbury Tented camp i Amakhala
(Visited 595 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.