Ta sightseeing bussen till vindistrikten

Eftersom Kapstaden har ganska ont om kollektiv trafik, köper de flesta en biljett till City sightseeing bussen som man kan hoppa av och på under en hel dag. Perfekt sätt att utforska staden på eftersom bussen stannar vid många intressanta stopp.

Det finns 2 olika linjer man kan åka, den röda linjen som kör igenom de centrala delarna, eller den blå linjen som kör mer i utkanten av stan och täcker områden som Kirstenbosch botaniska trädgård och Hout Bay (Alla bussar är röda men har en skylt i fönstret som visar vilken linje som körs).

En nyhet förra säsongen var att de nu lagt till Constantia vindistriktet till den blå linjen med stopp på Sydafrikas äldsta vingård: Groot Constantia och ett stopp på Eagle´s Nest, en boutique gård strax utanför Hout Bay.Constantia vindistrikt


Groot Constantia hålls guidade turer där hela processen för hur man tillverkar ett vin förklaras och självklart pratar man även en del om Sydafrikas vinhistoria och hur storheter som Napoleon älskade Constantia vin. Själva gården är ett fin-fint exempel på “Cape Dutch stilen” och det är riktigt trevligt att strosa omkring eller varför inte äta lunch på någon av restaurangerna? (inträden och vinprovning ingår ej i bussbiljetten)

Köper man biljett till en av linjerna så kostar det R120 men köper man en 2 dagars kombo som inkl båda linjerna så kostar det R200. Prisvärt tycker jag!

(Visited 69 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.