Sydafrikas dyraste vita vin

Denna vecka tänkte jag skriva lite om Steenbergs Merlot 2005. Art: 2014 hemma på bolaget.

Kostar 99kr flaskan och helt ok fast ganska annorlunda mot vanliga Merlot.

Detta Merlot har nämligen en oerhört stark ton av mint el eukalyptus som ger vinet en intressant karaktär.
Ingen som vet riktigt varför men en av teorierna är att Eukalyptus träden som finns i anslutning till just dessa vinrankor, “blommar” precis innan vinskörden och att vinden för med sig lite av den oljiga pollen som hamnar på druvorna och att detta i sin tur märks på slutprodukten. Vet inte om detta stämmer men ganska intressant teori i vilket fall som helst.

Jag är ett stort fan av Steenberg och sist jag var dit fick jag prova Sydafrikas dyraste vita vin: Magna Carta 2007. Detta är en blend av Sauvignon Blanc och Semillon och riktigt, riktigt gott!

Däremot vet jag inte om jag skulle betala R370.50/flaska för ett vitt vin då jag absolut är mer en rödvins fantast men ändå. Very Nice!

(Visited 166 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.