Sydafrikaexperten är med och sponsrar Läxhjälpen

I fredags presenterades Step 4 av de projekt som 5 Steps jobbar på och denna gång handlade det om läxhjälp.

 Ni kan själva tänka er vad svårt det måste vara för många ungdomar att kunna göra sina läxor när man inte kan sitta i lugn och ro utan det alltid är massa ljud i bakgrunden, man kanske inte ens har något bord att göra läxorna vid, och ofta finns det heller ingen man kan fråga om hjälp. 
Därför har 5 steps bestämt att man ska fokusera på läxhjälp. 
Tanken är att man ska samla ihop R6000 X 2 för att kunna ge stipendier till två unga studenter som gått vidare till högskola/universitet som 2 eftermiddagar i veckan kommer kunna använda Alex highs lokaler dit elever kan komma och få hjälp med sina läxor. 
Stipendiet kan dessa läxhjälpare använda för att betala sina egna studier och samtidigt kan eleverna bli peppade till att själva vilja plugga vidare och få konkreta tips på vad som krävs och hur man gör. Mer om projektet kan ni läsa HÄR. 
Två av ungdomarna som kommer få stipendie för att vara läxhjälpare
Fantastiskt initiativ tycker vi så vi tog kontakt med 5 Steps och sa att vi gärna sponsrar R6000 rand för att kunna få dit en extra person och de blev jätteglada över detta.
HÄR skriver de om hur vi på Sydafrikaexperten varit med och sponsrat en extra läxhjälpare. Kul!
Själv är jag så oerhört tacksam för att vi har tillräckligt med kunder som väljer att boka sin resa genom oss, eftersom det är på grund av Er som vi har möjlighet att hjälpa till. Så återigen ett STORT tack till er alla! 
Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!
(Visited 61 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.