Sydafrika har börjat sin sorgeprocess

Som ni säkert alla redan har läst och hört så ligger Sydafrikas fd president Nelson Mandela (Madiba som han ofta kallas här) på sjukhus sedan några veckor tillbaka.

Mandela är självklart en nationalhjälte för Sydafrika och alla hoppas och ber för honom i detta nu.

Nelson Mandela är hela 94 år gammal (fyller 95 i juli) så hans sjukdom kommer inte direkt som en chock och han har under de senaste åren spenderat en hel del tid på sjukhus.

I Sydafrika räknar man nu ned hans dagar och i tidningarna har man börjat ta farväl.

Vi har fått ett flertal mail från personer som är oroliga för vad som kommer hända när Nelson Mandela går bort och min spontana respons är att det inte borde finnas någon som helst oro.

Madiba som person är dyrkad i Sydafrika. Han är fadern till det nya Sydafrika. Han var den som lärde och upplyste folk om förlåtelse och om att gå vidare.

Sydafrika har länge förberett sig på den här stunden.

Självklart kommer alla sörja.

 Madibas hälsa är på allas läppar just nu.

Men jag tror också att folk kommer få en påminnelse igen om vad Mandelas visioner och förhoppningar för Sydafrika var. Hur man idag inte alls fyller de kraven.

På något sätt hoppas jag att man vaknar upp.

(Visited 256 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.