Studiedag

Imorse kom vi iväg tidigt för att köa hos Home Affairs och förhoppningsvis kunna luska i varför Inka fått avslag på sin visumansökan…

Som turist får man automatiskt 90 dagars visum vid ankomst till Sydafrika, och detta kan man sedan förlänga med ytterligare 90 dagar genom att betala en avgift på R425, visa returbiljett hem, bankutdrag på de senaste 3 månaderna och skriva ett brev varför man vill förlänga sin vistelse..Sedan är det även viktigt att man ansöker om sin förlängning SENAST 30 dagar innan det första visumet går ut..

 Allt detta hade Inka gjort och ändå fick hon ett sms i förra veckan att hennes ansökan blivit “Rejected”.

 Suck!
Hennes första visum gick ut igår så vi kände oss inte speciellt hoppfulla imorse…

MEN, för en gångs skull hade vi turen på vår sida och det visade sig (efter en hyfsad kaotisk timme där inne) att Home Affairs gjort fel med ett antal ansökningar och att Inka inte ska ha några problem att flyga hem den 28 mars som planerat!

Skönt!

Från Home Affairs gick vi vidare till Cape Town Tourism för att hämta lite nya broschyrer och sedan körde vi till Franschhoek där vi gjorde en vinprovning och sedan åt en underbart god lunch på Anthonij Ruperts nya “Antipasto Bar” i samma byggnad som Graham Beck tidigare låg (längs R45 på höger sida innan man kör in i Franschhoek)

Rekommenderas varmt!

De har bara haft öppet i ett par månader och det är inte skyltat att det finns något i matväg men går man längst bak i entrédelen där Graham Beck tidigare hade sitt Tasting Room, så finns det ett fåtal bord dukade…

Anthonij Rupert har en vinserie som kallas för Terra Del Capo, med italienska influenser och därav också temat på denna Antipasto Bar. Till dessert serverades “naturligtvis” en Pannacotta.

Vi köpte även med oss en låda av deras André vin som är en blend av Merlot och Sangiovese.

Efter lunchen åkte vi och hämtade upp ännu fler kartor och broschyrer och då fick jag även syn på Franschhoek Wine Tram som alldeles nyligen kommit igång. (Tror de första turerna gick alldeles innan nyår).www.winetram.co.za


Detta är en spårvagn & buss som tar gästerna mellan gårdar som: Grande Provence, Rickety Bridge, Chamonix, Dieu Donne och Haute Cabriere.

 Biljetten kostar R130 per person och är giltig under en dag och förutom transport ingår även provning på Rickety Bridge och Dieu Donne och hos Haute Cabriere får man en välkomstdrink.

Ska absolut provas nästa gång vi spenderar lite mer tid i Franschhoek.

Allt som allt har vi haft en riktigt trevlig men även produktiv dag och imorgon tar vi nya tag på kontoret!

(Visited 89 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.