Fel dag att åka till Kapstaden på…

Blev lite fel i planeringen idag.

Vi hade bestämt oss för att åka till Home Affairs för att luska i varför vi fått avslag på Inkas ansökan om förlängt visum men jag hade helt glömt bort att det är den 2 jan!

Den dag på året då de stänger flera av huvudgatorna inne i Kapstaden för den årliga “Cape Town Minstrels Carnival” och ska man inte titta på paraden, ska man helst undvika Kapstadens centrum…

Så vi blev helt fast i trafiken och gav tillslut upp och åkte till Sea Point och käkade lunch på La Perla Restaurant.

Blåste som attan men maten var god och vi fick alla vår “pasta fix” för ett tag framöver. Däremot blir jag sur när de serverar San Pellegrino vatten på flaska..R45.00 för något som man skickat över halva jordklotet…nej, då dricker jag hellre kranvatten (vilken man ju borde göra mer i vilket fall som helst).

Får göra ett nytt försök hos Home Affairs imorgon och behöver samtidigt fixa massa nya broschyrer, göra ett par inspektioner i Franschhoek m.m så det får helt enkelt bli ytterligare en dag ifrån kontoret.

På hemvägen svängde vi förbi ColdGold som ligger runt hörnet från oss, vid Bosman´s Crossing, mittemot Stellekaya och Dalla Cia.

Här är det en ung tjej som tröttnade på kock-yrket och bestämde sig för att börja tillverka och sälja glass. Nu erbjuder de hundratals olika smaker och har återförsäljare lite varstans..

Jag provade en honung och saffransglass och Freddan fick sitt pepparkaks-sug stillat genom en “Gingerbread & Cookie dough” glass. De använder bara naturliga råvaror, helt utan konstiga tillsatser…Riktigt gott!

(Visited 92 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.