Street Smart

På vissa restauranger runt om i Sydafrika kan man se att restaurangen automatiskt lagt till en avgift på R5.00 på notan.

Detta är ett projekt som kallas för “Street Smart” och finns förutom i Sydafrika, också i länder som Kanada, USA, England, Australien, Indien och Nya Zealand.
Projektet går helt enkelt ut på att restauranger uppmuntrar sina kunder till att skänka en extra slant under sitt restaurangbesök och sedan går allt man får in, oavkortat till att hjälpa gatubarn.

De R5.00 som restaurangen automatiskt lägger till på notan går att ta bort om man inte vill betala men eftersom det är en så liten summa, är det nog inte många som ens inser att de faktiskt har bidragit till projektet och många bäckar små som det heter…. Bara i år har man i Sydafrika samlat ihop runt en miljon rand och på deras hemsida kan man läsa mer om exakt vart dessa pengar går.

Ett bra och väldigt enkelt sätt att faktiskt göra skillnad.

(Visited 56 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.