Stötta PADS projektet

Björn och Samira som driver den populära Sydafikabloggen, har precis lanserat ett projekt som de kallar för PADS projektet och jag tycker det är ett så himla bra initiativ så hoppas att några av er som läser den här bloggen, också vill vara med och bidra.

För många unga tjejer i Sydafrika så är puberteten och första mensen, inte bara en omvälvande sak rent fysiskt och emotionellt, utan medför också utgifter som man helt enkelt inte har råd med.

I brist på ordentliga mensskydd, används istället tidningspapper el andra “nödlösningar”, som ofta leder till infektioner, eller så stannar tjejen helt enkelt hemma från skolan den veckan hon har mens.

Helt fruktansvärt att något som de flesta av oss tar för givet, kan skapa så stora problem.

Det är här PADS projektet kommer in, och det går helt enkelt ut på att man hoppas kunna förse alla tjejer på en lokal skola i Kayamandi som är en kåkstad i Stellenbosch, med ett varsitt kit bestående av tvättbara mensskydd med tillhörande trosor.

Varje kit kostar R190 (134kr) och känner man att man vill vara med och bidra så finns all info på Björn och Samiras blogg HÄR. 

Vi gillar verkligen konkreta projekt som detta, och har själva satt in en summa som motsvarar 10 kit.

Hoppas ni också vill stötta det här projektet och små som stora bidrag är välkomna.

“No one can do everything, but everyone can do something”.

(Visited 91 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.