Stellenbosch nästa!

Sitter och letar lägenhet el hus i Stellenbosch.

Ska man hyra något en längre tid så är www.gumtree.co.za bästa sidan att leta på.

Har bestämt oss för att prova på något nytt i höst och detta betyder en flytt till vindistrikten, ca 45 min utanför Kapstaden.

Jag har ju spenderat de senaste 4 åren nere på kaphalvön men känner mig lite färdig med det och när erbjudandet kom om att vara värdar på ett Guesthouse, så kände vi oss manade att testa något nytt.

Ska bli kul att kunna spendera lite mer tid bland vingårdarna och sedan finns det ju ett hundratal olika restauranger att prova också så det ser vi fram emot.

Kommer självklart sakna havet och Simon´s Town men vi har ju många vänner kvar i området som vi kommer besöka med jämna mellanrum och jag tror säkerligen att vi återvänder till “South Peninsula” så småningom.

Och Guesthouset? Jo, vi kommer alltså hjälpa till som “värdpar” på ett av Guesthousen i Stellenbosch och tanken är att det kommer vara lite av Fredrics bebis medan jag fortsätter sköta Sydafrikaexperten som vanligt. Mer info om detta kommer lite längre fram när alla kontrakt etc är påskrivna..Fortfarande lite tidigt.

Men kul kommer det bli och vi båda ser verkligen fram mot säsongen som sätter igång 1 Okt.

Däremot är det inte det lättaste att hitta boende i Stellenbosch. En universitets stad med många ettor och studios, men vill man ha något större så kostar det skjortan…

Finns flera superfina villor med 3-4 sovrum, pool m.m men då får man hosta upp ca R15 000 i månaden och det är liiiite över vår budget om man säger så 😉

(Visited 59 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.