Sköldpaddorna är tillbaka

De stora sköldpaddorna som varje november kommer till St Lucia området för att lägga sina ägg har nu börjat visa sig. Och gissa vem som fick tag på den sista platsen för kvällens safari?

Jag har tidigare bara haft nöjet att se när äggen kläckts och de små sköldpaddorna tar sig till havet, men nu hoppas jag alltså även få se mammorna. Bilder och utförligare rapport kommer imorgon.
Turen brukar starta allt mellan 19.00-23.00 på kvällen beroende på tidvattnet och man är ofta inte tillbaka förrän kl 01-02. Förutom sköldpaddor kan man även se en hel del andra djur på väg till stranden eftersom man kör igenom det som tidigare kallades för Greater St Lucia Wetland park och nu fått namnet: iSimangaliso Wetland park. Natt safari är alltid speciellt.

Nej, bäst jag slänger på mig lite varmare kläder (har varit 28 grader varmt idag och ganska fuktigt) men när solen gått ner och man ska åka i öppen safaribil så vill man gärna ha långärmat..

(Visited 83 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.