Sista gästerna har checkat ut från Tempel Wines

Idag är det en sorglig men samtidigt spännande dag på Tempel Wines vingård. Imorse checkade nämligen sista gästerna ut (våra kunder som dessutom passade på att förnya sina bröllopslöften när de var där!) och imorgon går flyttlasset för Marie och Alf som sålt gården.

Känns otroligt tråkigt och ledsamt att vi aldrig mer får uppleva detta lilla paradis på samma sätt som vi haft förmånen att göra under åren som gått.

Tempel Wines känns som ett andra hem för oss och ett ställe som vi ofta åkt till för att ladda batterierna när livet snurrat på liiite, liite för fort…

Att på köpet ha fått lära känna Marie och Alf har varit en extra bonus. Mer omtänksamma och behagliga människor får man leta efter.

När de för ett par år sedan frågade oss om vi kunde tänka oss att hoppa in som värdpar för några månader, behövde vi ingen betänketid utan ropade unisont JA!

Tänk att kunna plocka sina egna vindruvor till frukost. Lycka!

Blev tio underbart härliga, lite kaotiska (var gravid med Charlie då och fullt Guesthouse nästan varje kväll) men överlag helt fantastiska veckor som vi lagt i vår minnesbank och som vi tänker tillbaka på som något av det roligaste vi gjort tillsammans.

Att få komma tillbaka nu i höstas och spendera ytterligare en månad där, var precis vad vi behövde efter Fredrics olycka och kan inte tänka mig ett bättre ställe att återhämta sig på.

Lilla poolen vid stallrummen där vi spenderat så många timmar

 

Wilmer och Ashley som hittade varandra på en gång och gjort så mycket kul ihop.

Ashley och Wilmer målar 2016

 

Här har de byggt en stad av stenar 2017

Positiva och glada Sandra som pysslat om oss och som är en klippa att ha med fullbokat guesthouse. David som jobbat där i 18 år och som kan gården innan och utan. Barnkära Jeff som alltid skojat och burit runt på våra pojkar.  Underbara människor hela bunten!

Charlie älskade den stora diskhon som man kunde bada i!

Och så får man inte glömma våra fyrbenta vänner. Mysigaste hundarna!

Och lilla Kitsy, den 21 åriga katten som Wilmer matat varje morgon…

Åhhh vad vi kommer sakna alltihop!

  Fina, fina Marie- världens mysigaste värdinna

Tusen, tusen tack till er Marie och Alf för att ni tagit så väl hand om alla våra kunder som bott på Tempel, de goda vinerna, för alla minnen vi som familj får med oss därifrån och inte minst: er vänskap som vi värdesätter mest av allt.

Stort lycka till med allt!

 

(Visited 424 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,
3 comments on “Sista gästerna har checkat ut från Tempel Wines
 1. Underbara foton!!! Vi är snart på väg ner till Sydafrika! Vi har bokat bil hos Avis via din länk. Läser att man ej behöver internationellt körkort för Avis hyra men undrar om det ändå behövs om olycka skulle vara framme eller man blir stoppad av polis etc? Vad säger du Minna?
  Trevlig första advent!!!
  Mvh Anna, Bokcafeet i byn

 2. admin skriver:

  Hej Anna,
  Avis har inget krav på internationellt körkort och vi har aldrig haft några problem ang detta, de fåtal ggr som någon av våra kunder haft skador på sin bil etc. Vet att det är olika rekommendationer överallt och är man bosatt i Sydafrika el äger en egen bil där nere så rekommenderar jag absolut att man skaffar internationellt körkort men som turist är alltså vår erfarenhet att man klarar sig bra med sitt svenska körkort…Men känner man sig minsta osäker så är det ju enkelt att skaffa hos Motormännen.
  Hoppas ni får en fin resa!
  Mvh
  Minna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.