Schotia Safaris

I början av maj gjorde vi en övernattning på Schotia Safaris, som är ett av de populäraste safari-alternativen utanför Port Elizabeth. 

Schotia Game Reserve är ett av de mindre reservaten i området med bara ca 2000 hektar mark jämfört med Shamwaris 25 000 hektar. Självklart gör det att man ser betydligt mer stängsel i Schotia än i de större reservaten men på Schotia har man å andra sidan större chans att få syn på de flesta djuren. I de större reservaten åker man oftast därifrån utan att ha sett lejon el elefanter osv och det behövs ofta ett flertal safarin innan man fått syn på de vanligaste djuren.
 Schotia är  känt för att vara det första reservatet där man hade “egen jagande” lejon och det är häftigt att ligga och lyssna på lejonen under natten.
Man kör först till receptionen där man parkerar sin bil och därifrån åker man sedan i en jeep in i själva reservatet och för att vara ett så litet reservat så känns det ändå hyfsat stort.
Vi hade lite otur med vädret den dagen vi var där  (det regnade konstant!) så det blev nästan inga bilder tagna.
På Schotia finns det 3 olika boenden att välja mellan. Deras Tält-safari (med egen dusch och toalett) som är lite dyrare, och sedan deras Bush lodges el Orlando rooms. 
Bush Lodges är mysiga små runda hyddor med egen toalett och dusch, medan Orlando rummen är väldigt enkla och små, och i dessa har man egen dusch men toalett delas med 3 andra rum.
 Jag rekommenderar starkt att man ser till att få en Bush Lodge el betalar lite extra för tält alternativet. 
Fredric tänder elden i vår lilla hydda på kvällen
Schotia safaris erbjuder även “dag safari” el “Schotia Tooth and Claw safari” som den kallas, som består av eftermiddags “Game Drive” följt av middag och detta gör att middags delen känns väldigt komersiell då middags “lapan” har plats för upp till 100 personer.
 
Dag-safarin med en safaritur + middag kostar R750 per person och denna börjar kl 14.30 och man är klar runt 21.00. Passar bra för familjer med mindre barn el om man vill ha en kortare safari-upplevelse el göra en dagsutflykt och bor exempelvis i Port Elizabeth. Tar bara en timme att köra från Port Elizabeth. 
Safarin i sig tycker jag var helt ok och guiderna är generellt sett kunniga och väldigt informativa.  Man får mycket safari för pengarna.
Precis som i de flesta reservat i den här delen av Sydafrika, så är det i princip omöjligt att få syn på leopard (är såvitt jag vet nästan bara i Shamwari och Kwandwe som man ser leopard med jämna mellanrum) så detta är ingen “big five” park men på Schotia har de ett stort antal olika antiloper, elefant, giraff, zebror, flodhäst, krokodil och lejon m.m
Man kan välja om man vill göra deras 1- el 2 nätters paket.
 I 2-nätters paketet ingår inte bara safari i Schotia, utan man besöker även Addo National Park som är Sydafrikas tredje största nationalpark och mest känd för sitt stora antal elefanter.
 Det bör påpekas att Addo-utflykten görs i en minibuss och inte i en öppen safari jeep så vissa kunder har tyckt den utflykten varit onödig, medans andra kunder fått en fantastisk upplevelse i Addo så det varierar väldigt. Tycker man att det blir för många safaris, går det självklart att hoppa över en om man vill.
Schotia safaris i mitt tycke ett toppen alternativ för den som är djurintresserad med lite lägre budget. 
Pris för 1 natt inkl 2 safaris, middag och frukost: ZAR 1500 per person. 
2 nätters paket inkl boende, måltider och inte mindre än 7 olika safaris: ZAR 3750 per person. 
(Visited 111 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.