Safari i Sydafrika

De allra flesta Sydafrika-resenärer vill ju självklart göra någon slags safari under sin resa och på den HÄR sidan förklarar jag mer utförligt skillnaden på de statliga parkerna och de privata viltreservaten och helt enkelt hur det går till när man bor på en privat safari-lodge.

Vi tipsar också om några av våra favoriter i områden som Kruger, KwaZulu Natal, Madikwe Pilanesberg och Eastern Cape.

Här har jag valt ut tre av dessa, som jag kanske inte skrivit så mycket om på bloggen tidigare:

Prisvärd safari med lyxiga boenden i Nambiti

Nambiti Private Game Reserve– Detta privata reservat ligger i de norra delarna av provinsen KwaZulu Natal på ca 3.5 timmes körning från Johannesburg och 2.5 timmes resa från Durban. Passar perfekt för er som planerar besöka Drakensbergen och det är dessutom Malariafritt.

I reservatet finns sammanlagt 10 olika lodger att välja på i olika priskategorier och rent generellt så är priserna riktigt bra! Deras lyxigaste lodger kostar ca R2750 per person och natt.

Great Fish River Lodge på Kwandwe.

Kwandwe Private Game Reserve- Detta lyxiga reservat ligger ca 2 timmars resa öster om Port Elizabeth och är en av de bättre alternativen i detta område.

Ett av de få reservaten i Eastern Cape där man faktiskt har chans att få syn på Leopard (flesta reservat marknadsför sig som “Big 5” men det är ytterst sällan man ser leopard). Kwandwe har 4 olika lodger, varav Homestead och Melton Manor passar lite större sällskap eftersom man kan boka hela stället för sig själv. Ecca Lodge är anpassat för familjer och Great Fish River Lodge är perfekt för enskilda par. Även Kwandwe är helt fritt från Malaria.

Pris: R5950 per person och natt

(Bor man 3 nätter, får man 10% rabatt)

Bild tagen av gäster som bott på Bush House i Madikwe

The Bush House– Madikwe Game Reserve, som också det är malariafritt, är Sydafrikas femte största viltreservat, ca 3.5 timmes bilresa nordväst om Johannesburg, nära gränsen till Botswana.
Här finns ett flertal lyxiga lodger att välja mellan och safarin är alltid riktigt bra!

Här finns de flesta djur och man har ett väldigt lyckat “wild dog” program så vill man ha stor chans att kunna få vildhund, så är det Madikwe man ska besöka.

The Bush House drivs av ägarna själva och här finns bara 6 rum så det blir en väldigt personlig upplevelse.
 Precis intill lodgen finns ett stort vattenhål och man har byggt en sk “Underground hide” där man kan stå och spana på djuren som kommer till vattenhålet för att släcka törsten.  Pris. R3550 per person och natt.

(Visited 256 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , ,
One comment on “Safari i Sydafrika
  1. Fanny skriver:

    Vad kul att du skriver om Nambiti! Vi var på tredagarssafari och bodde på Nambiti Hills. Vi var verkligen supernöjda! HELT OTROLIG mat, fantastiskt fin personal, vackra lokaler, rent och fint och vi hade turen att se hela the big 5! Receptionen ordnade med skjuts till Ladysmith där vi hyrde bil och körde själva till Drakensberg. Smidigt! Vårt livs bästa resa – definitivt 3 veckors bilade i Sydafrika!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.