Bästa restaurang-upplevelsen på länge

I tisdags hade vi fixat barnvakt för att tillsammans med goda vänner äta lunch på The Flagship som ligger strax utanför Simon´s Town.

Och wow vilken eftermiddag det blev!

Är svårt att förklara vad det är som gör det här stället så speciellt så tänker inte ens försöka, men rekommenderar verkligen detta till alla er “foodies” där ute.

The Flagship startades av den legendariske kocken Bruce Robertson som tragiskt gick bort i cancer i slutet av förra året.
 Nu har hans goda vän Duncan (som för övrigt är gift med Margot Janse som är köksmästare på The Tasting Room), tillsammans med Graham Beck tagit över verksamheten och det är vi mycket tacksamma för.

Duncan Doherty

Själva konceptet går ut på att man äter lunch i kocken egna hem och måltiden (som sträcker sig över flera timmar) består av en 5-rätters fisk och skaldjursmeny med tillhörande viner, inte helt otippat alla från Graham Beck.

 Atmosfären är väldigt avslappnad och man känner sig genast välkommen. Vid entren blir man serverad ett glas bubbel och sedan uppmuntras man till att ta av sig skorna och sätta sig i en av de bekväma sofforna i loungen, med utsikt över hela False Bay.
 
Under lunchen sitter alla gäster runt ett långbord och i tisdags var vi totalt 12 personer, alla från olika delar av världen.

Duncan berättar själv om varje rätt och det är kul att se hans passion för mat. Han svarar gärna på frågor och förklarar att han alltid försöker använda närproducerat i den mån det går.

Maten var riktigt bra och ihop med det trevliga sällskapet och atmosfären som Duncan och hans personal skapat, blev det som sagt en av de trevligaste måltiderna på väldigt länge och jag glömde nästan helt bort att fota!

En av de få bilder jag tog. Huvudrätten bestående av tonfisk tillagad på flera olika sätt.

Lunchen kostar R720 per person och bokas enkelt via hemsidan.

På nedervåningen finns 4 rum som hyrs ut som B&B och detta
är ett perfekt ställe för den som vill ha några avkopplande dagar
vid kusten. Boendet kostar från R990 per person och natt inkl frukost.

För fler foton tycker jag absolut ni ska kika på min goda vän Kats blogginlägg från samma lunch där hon inkluderat flera fina bilder. 
(Visited 125 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.