Safari i slutet av Garden Route

Jag får ständigt massa frågor om safari i Sydafrika och det är verkligen en “djungel” och säkert väldigt förvirrande för de flesta. Jag har tidigare skrivit en del om de olika alternativen, olika boende standard, områden m.m som man kan läsa om HÄR.

Det som de allra flesta ändå frågar om är Safari i Kapstaden.

Som jag skrivit ett flertal ggr tidigare så finns det ingen “riktig” safari i närheten av Kapstaden.

Vad jag menar med det är att de mindre reservat som finns ca 2-3 timmars bilresa från Kapstaden som t. ex Aquila el Inverdoorn, är väldigt små och många ggr får de hålla kattdjuren separat/ mata dem och det blir naturligtvis mer “park-känsla” med mycket synliga stängsel osv.

Inget fel i det och dessa reservat spelar också en viktig roll i hela”conservation tänket” men om man har en viss föreställning om hur en safari ska va, är det lätt att man blir besviken om man besöker dessa ställen. Speciellt eftersom det ändå är en ganska dyr upplevelse. (R2295 per person och natt på Aquila)

Anyway…Jag tycker nog de reservaten ändå kan funka helt ok som “Safari light” för en dagsutflykt el liknande, speciellt om man reser med yngre barn. Men vill man ha “riktig” safari-upplevelse och absolut vill ha chansen att kunna få syn på “Big 5” (med betoning på chans) så ligger närmaste safari-område strax utanför Port Elizabeth, ca 85-90 mil med bil från Kapstaden. Perfekt att kombinera med en resa längs Garden Route.

Detta är ett Malaria-fritt område och här hittar ni reservat som världskända: Shamwari som ju har en egen tv-serie på Animal Planet. När vi besökte Shamwari i maj så hade John Travolta precis åkt därifrån och andra celebriteter som Brad Pitt & Tiger Woods och många fler har alla varit på Shamwari. pris från ca R4800 per person och natt.

 Guiderna på Shamwari är fenomenalt duktiga och hela upplevelsen fick full pott av oss.

Andra populära lodger i ungefär samma prisklass som Shamwari är: Pumba Private Game Reserve som är kända för att ha något så ovanligt som vita lejon och som är en av våra personliga favoriter, Kwandwe som också är en superlyxig lodge och inte minst Kariega som är populär bland svenskar för att många gruppresor gör sin safari där och de marknadsfört sig väldigt väl i skandinavien. Pris på Kariega: R4200 per person och natt.

På de flesta lodger ingår boende, alla måltider, samt 2 safariaktiviteter per dag.

Vita lejon på Pumba

 Andra safari-alternativ i samma område är:

Amakhala Private Game Reserve- Stort antal lodger att välja mellan i flera olika prisklasser. Pris: Från R2200 per person och uppåt.


Lalibela Game Reserve Pris från R3750 per person och natt.

Idwala Game Lodge- Pris från R3950 per person och natt.

Kuzuko Lodge- Ligger i en “egen” del av Addo National park. Pris från R2550 per person och natt.

Förutom alla privata reservat som ju är väldigt dyra (kostar att köpa in alla djur, underhålla all mark, lyxigt boende, massa personal, privata guider m.m) finns även Addo National Park som är en statlig park där man antingen kan köra omkring på egen hand, el boka in sig på guidad safari.

 Detta är absolut billigaste sättet att göra safari på och inträde till nationalparken kostar bara R200 per person och dag och man kan bo billigt i deras läger.

Finns också ett flertal mysiga B&B och Guesthouses i utkanten av parken.

Ja detta är några av alla de safari-alternativ i just detta område och det finns minst lika många lodger till så vill ni ha hjälp att välja vilken safari som skulle passa just er bäst, hör av er till oss.

(Visited 358 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,
3 comments on “Safari i slutet av Garden Route
  1. Hej Minna, Så jag var inte den enda som undrade : ) En fundering till, du får det till att låta som safari är väldigt dyrt. Vi har ju bara varit i parkerna i norr, och där kostade det aldrig mer än 100 kronor per person att köra runt en hel dag. Och boende i safaritält kostade bara några hundringar. Måste det verkligen vara så dyrt att åka på safari i södra Sydafrika? Eller finns möjligheten att köra runt med egen bil till billig peng även här? Undrar Linda

  2. admin skriver:

    Hej Linda,
    Ja de privata reservaten är svindyra eftersom de själva måste köpa in alla djur och underhålla sin mark + att boendet och maten ofta håller väldigt hög standard. Det absolut billigaste sättet att göra safari, är att precis som du säger köra in i de statliga parkerna på egen hand och bo i deras läger.

  3. admin skriver:

    Addo National park kostar R200 per person och i deras läger kan man även bo billigt. Så visst finns det billigare alternativ också men många har ju någon slags dröm om att få åka på safari med egen guide etc och det är det flesta av våra kunder bokar genom oss. Men nu har jag förtydligat texten att det finns billigare alternativ också så en kanonbra fråga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.