Safari i Kapstaden?

En av de vanligaste frågorna vi får via mail är om safari i närheten av Kapstaden.


Det finns safari på ca 2 timmars bilresa från Kapstaden (Aquila, Inverdoorn & Fairy Glen) men ska jag vara helt ärlig så tycker jag man ska betala lite extra pengar och istället åka till något av de större reservaten i de norra el östra delarna av landet.

De tre safari lodgerna ovan är ganska små och faktiskt rätt dyra..för vad man får…Funkar alldeles utmärkt för en dagsutflykt (man kan boka in sig för lunch och game drive) men eftersom dessa reservat är mindre, blir det lite kolmården känsla över det…

Andra “Safari Light” alternativ är Garden Route Game Lodge och Botlierskop.

Det är bara min personliga åsikt och för familjer med mindre barn ligger dessa ställen bekvämt till, men som sagt…jag skulle välja något annat.

Enda reservatet som jag tycker är riktigt bra i Western Cape, är Sanbona..Men smakar det så kostar det..Från R4500 per person och natt. Här har vi haft ett flertal nöjda kunder och det ligger också på lagom avstånd från Kapstaden- ca 3 timmar med bil.

Vill man inte köra på egen hand, ordnar vi självklart med transfer.

 Nedan bild är just från Sanbona där det nyligen fötts fyra små, söta cheetah ungar. Ofta pratar man ju om att jan-feb är de sämsta safari-månaderna i Sydafrika, mestadels för att det blir så grönt och tätt buskage uppe i kruger under denna tid, men man får ju inte glömma att det också är i nov-dec som många av bebisarna föds…

Gepardungar i Sanbona Private Game Reserve

(Visited 1 506 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.