Robben Island höjer sina priser

Robben Island är utan tvekan en av de populäraste turist-attraktionerna i Kapstaden. Själva utflykten dit tar dryga 3 timmar och börjar med att man nere vid Waterfront går ombord en färja som tar turisterna ut till fängelse-ön.

Väl ute på ön går man ombord en buss för en guidad tur runt ön, med ett avslutande besök inne i själva fängelset där många av de mest kända politiska fångarna satt fängslade under apartheid.

Utflykten till Robben Island får ofta väldigt varierande recensioner och bland våra kunder är det nog 50/50 om folk gillar det el inte.

Själva upplevelsen i fängelset och turen i sig är ofta väldigt intressant och uppskattad men pågrund av försenade båtar och många inställda turer, är det lite av en “hit and miss” attraktion.

Dragits med ekonomiska problem

Bolaget som driver utflykterna har dessutom haft stora ekonomiska problem under många år och korruption ska ha varit en av bovarna. Därför blev jag inte speciellt förvånad när Robben Island Museum som driver utflykterna, nyligen meddelade att man kommer höja priset rejält!

Från att ha kostat R360.00 per person, kostar samma tur nu R550.00 per person för internationella besökare.

Själv skulle jag hellre spendera den summan på massa andra saker men prishöjningen kommer säkerligen inte avskräcka turister som har detta på sin bucket list och planerar ni ett besök till Robben Island under er kommande Sydafrika-resa så kommer här några tips.

Boka Robben Island

  • Se till att boka biljetterna i god tid. Helst 2-3 månader innan. Biljetter bokar ni enklast HÄR.
  • Boka helst första turen kl. 09.00 eftersom den verkar ha minst förseningar.
  • Se till att ni inte har något viktigt inplanerat efter turen eftersom båtarna tillbaka till fastlandet ofta blir försenade.
  • Har man lätt för att bli sjösjuk, se till att ta sjösjuketabletter för båtresan över till ön.

(Visited 237 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.