Restauranger på kaphalvön

För er som ska besöka Kaphalvön och kanske t om har nöjet att spendera några nätter i detta fantastiska område (ja, det var här jag själv bodde och det jag räknar som “hemma” så lite partisk är jag nog 😉 tänkte jag tipsa om några trevliga restauranger att besöka.

Kaphalvön el Cape Peninsula som det heter, ligger ca 30-45 min utanför Kapstadens centrum och längst ner på udden hittar man vackra national parken med Cape point och godahopps udden. Många gör en kortare dagsutflykt ner hit men jag tycker ABSOLUT att man ska spendera ett par nätter och utforska Muizenberg, Kalk Bay, Kommetjie och Simons Town.

Innan man kommer ner på Kaphalvön så kör man igenom Sydafrikas äldsta vindistrikt: Constantia Valley och flera av dessa vingårdar har riktigt trevliga restauranger. På Groot Constantia kan man välja mellan att äta en picnic i deras fina grönområden el testa någon av deras restauranger: Simon’s el Jonkershuis.
På Uitsig hittar man La Colombe som fått flera utmärkelser som Kapstadens bästa restaurang och även hamnat på San Pellegrino’s Top 50 Restaurants in the world lista. Se till att boka bord lååångt i förväg…

Nere på kaphalvön handlar det mesta om fisk och skaldjur men finns ett brett utbud av annat också.
Lilla fiskebyn Kalk Bay har ett flertal bra restauranger och till mina favoriter hör Harbour House och Polana som ligger nere vid havet. Börja med middag uppe i Harbour House och avsluta med några drinkar nere i Polana. Otroligt mysigt att sitta med en drink och titta ut mot havet och de maffiga vågorna som slår in bara några meter från fönstret. Polana är mer av en tapas bar och här bjuds det ofta på live musik där det kan gå minst sagt livligt till.

Ett annat populärt ställe i Kalk Bay är Cape to Cuba– en restaurang kedja med ett flertal restauranger utspridda över Kapstaden med omnejd.

Personligen har jag inte haft någon vidare tur med varken service el mat upplevelse de ggr jag varit där men är ändå värt ett besök på grund av den otroligt trevliga atmosfären.. Massa tända ljus, cubansk musik och en mojito i handen är en perfekt start på kvällen.
Ca 10 km söder om Kalk Bay ligger Simon’s Town, där sydafrikas flotta har sin bas. Trevligt hamnområde med några affärer och restauranger. Bertha’s är alltid populärt och gillar man sushi så MÅSTE man besöka Just Sushi.

Längs Main Rd i Simon’s town finns dessutom “Meeting Place” som ligger en trappa upp och har en del trevliga smörgåsar och lunch alternativ.
Strax innan Simon’s Town ligger Dixies, en typisk “local bar” med bra mat och fin utsikt över False Bay. Perfekt för valskådning Aug-Nov.

På andra sidan kaphalvön, vid atlantkusten ligger ett mysigt hotell , Monkey Valley Resort, och deras restaurang där man kan sitta ute, bjuder på en fantastisk utsikt över Noordhoek Beach. Perfekt för en drink vid solnedgången! I Noordhoek village finns ett flertal andra trevliga ställen också värda ett besök.

Mellan Fish Hoek och Kommetjie hittar man en “game reserve”, Solole. Lite ont om djur och inte reservatet i sig som lockar utan restaurangen Rioja. Deras kötträtter håller högsta kvalitet och det till mycket bra priser.

För den som gillar Indiskt vill jag rekommendera Bhandaris i Westlake och i samma område finns ett par andra helt ok restauranger. I Steenberg village hittar man ett CTFM (Cape Town Fish Market som är en restaurang kedja) och för lunch rekommenderar jag Jakes som har en mysig innergård.

Ja, listan kan göras hur lång som helst och eftersom det ofta dyker upp nya ställen och för att jag säkerligen glömt bort att inkludera hälften får ni gärna lämna en kommentar med era egna favoriter.
(Visited 86 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.