Rädda Noshörningen

I helgen har vi verkligen tagit det lugnt och bara slappat…Sovit ca 10 timmar per natt, tittat på massa filmer och tv-serier och knappt tagit oss utanför lägenheten..
Eller..Igår tittade Anna och Kenneth förbi med sina underbara barn så vi åkte till Zorgvliet för lite picknick och slapp på gräsmattan… Var nog en av de sista varma dagarna igår och denna veckan säger de kommer bjuda på en hel del regn…Så nu börjar säsongen verkligen gå mot sitt slut..

Har bara några få kunder kvar i landet och om drygt en vecka åker de sista kunderna hem. Känns alltid lite snopet så här på slutet. Man har jobbat ca 16 timmar om dagen i 6 månader och sedan blir det plötsligt tomt… Tar lite tid att vänja sig…

Nu blir det mest fokus på jul och nyårsbokningar. I år har folk varit ute i väldigt god tid så det börjar redan nu bli svårt att hitta boende i Kapstaden över jul. Helt galet!

Sedan håller vi även på att planera en ny studieresa.

Pumba Water Lodge

Förra året gjorde vi en hel del safari i de norra delarna av Sydafrika så i år tänkte vi hålla oss lite närmare Kapstaden.
Vi ska bl a besöka Sanbona, Shamwari och Pumba. …Dessa tre safari lodger ligger alla i malaria-fria områden och nu när sydafrikanska randet är så lågt, har vi märkt att många fler väljer lite lyxigare safari än tidigare, så nu är det dags att se vilka uppgraderingar och förändringar som gjorts sedan sist jag var där..

Har väl inte undgått någon att vi har ett jätteproblem med tjuvjakt av noshörningar här i Sydafrika. Förra året dödades mer än 600 noshörningar och fortsätter slakten i samma takt, kommer det inte finnas en enda noshörning kvar inom 15 år.

 Sanbona och Shamwari tillhör samma hotellkedja och de är medlemmar i ett projekt som heter “Forever Wild” där de har sänkt sina priser så att man om man donerar minst R100 per person till deras insamling för noshörningar, får ett lägre pris för sin safari + att Shamwari-gruppen också donerar samma summa.

 Hittills har man samlat ihop mer än 1 miljon rand. Finns flera liknande organisationer och jag uppmanar verkligen alla att läsa mer om vad som görs i kampen mot tjuvjakten.

WWF´s sida kan man enkelt göra en donation.

 I dagsläget är det flera viltreservat som sprutar in ett gift i hornen, i hopp om att det ska avskräcka folk från att konsumera hornen, och att det i sin tur leder till att efterfrågan så småningom kommer försvinna…

Andra reservat har helt enkelt skurit av hornen för att på så vis rädda sina djur från en plågsam död…

Pågår också diskussioner om att upprätta stora farmar som ska föda upp noshörningar enbart för hornen så att man legaliserar handel av horn och på så sätt gör att tillgången höjs så att man kan kontrollera marknadspriset (lite på samma sätt man kontrollerat diamanthandel tidigare).

Jag hoppas innerligt att man får bukt på problemet så snart som möjligt så att generationerna efter oss, också kommer ha möjlighet att se dessa djur.

(Visited 194 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.