Populär Safari Lodge i Sabi Sands

Sabi Sands är nog Sydafrikas mest kända viltreservat där lyxiga ställen som Sabi Sabi och Mala Mala ligger.

Sabi Sands ligger i det som man kallar för “Greater Kruger national park” och angränsar till krugerparken och eftersom det inte finns några stängsel emellan, kan djuren vandra fritt mellan de olika områdena. Man ska komma ihåg att Krugerparken är statligt ägd med några få sk “concessions” inne i parken (privata lodger som har egen del i krugerparken som de får använda som ingen annan har tillgång till)
så de flesta safari lodges ligger i viltreservaten brevid.

Lodger som Sabi Sabi kostar skjortan (Ca 6000 kr per person och uppåt per natt! ) och även om det självklart är en fantastisk upplevelse att få bo en sådan lyxlodge, så tycker jag det finns flera bra lodger som håller samma klass, till ett betydligt bättre pris.

En sådan lodge är Elephant Plains Game Lodge.

Denna lodge ligger i Manyeleti reservatet som som ligger i de norra delarna av Sabi Sands. Här kan man välja mellan Rondavels el Luxury Suites.

Rondavels är “runda hyddor” med halmtak och denna typ av byggnad ser man ofta runtom i Afrika. På Elephant Plains är detta deras mest prisvärda boende och för att vara “hyddor” så håller de mycket hög standard med egen liten uteplats, A/C på rummen, minibar och elektronisk “safety box”.

Pris för dessa rondavels är för närvarande R1880 per person och natt och då ingår boendet, alla måltider och safari aktiviteter.

Riktigt bra pris tycker jag.

Lodgen ligger på en torr flodbädd med utsikt över ett vattenhål och utav “Big five” har Elephant Plains, haft störst tur med leoparder som man nästan ser dagligen 🙂

Eftersom det tar dryga 7 timmar att köra från Johannesburg till Sabi Sands norra delar, rekommenderar jag att man gör en övernattning längs vägen (varför inte Seringa Lodge?) för att sedan kunna ta sig till Elephant Plains, lagom till lunch den dagen man checkar in.

(Visited 130 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.