Permanent uppehållstillstånd

Sitter med en bunt papper framför mig och känner glädje, oro, spänning och en hel del ångest på en och samma gång.
Jag ska nämligen sätta igång med processen att få permanent uppehållstillstånd i Sydafrika. Ett beslut som sakta vuxit fram under tiden jag bott här nere och för någon som bott i 8 olika länder de senaste 10 åren och egentligen inte stannat någonstans längre än 18 månader så är detta stort.
MYCKET stort till och med.

För tillfället har jag ett Work permit som går ut i Okt i år. Efter det kan jag utan större problem förlänga med ytterligare 2-3 år och efter 5 år i landet, söka om PR (permanent Residence) och få igenom det utan minsta krångel.. . Men personligen så skulle det kännas skönt att få det ur vägen så att jag kan leva som en sydafrikan utan att behöva oroa mig. Det skulle också innebära att jag inte är knuten till företaget jag jobbar för utan kan frilansa, öppna eget el vad man nu vill göra. Jag stortrivs på Eternity Adventures och har vuxit massor här och ser massor med potential fortfarande så verkligen inga planer på att sluta här men det är mer själen som vill ha ro. Att rota mig någonstans.

Så nu är det bara att hålla tummarna. Ansökan är på ca 20 sidor, min CV måste uppdateras, jag måste kunna bevisa att det inte finns någon sydafrikan som kan göra mitt jobb, gå igenom intervjuer och en hel del annat så visst kommer det bli en nervös väntan för att se om mitt nya hemland vill ha kvar mig el ej….

(Visited 328 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,
One comment on “Permanent uppehållstillstånd
 1. Anonym skriver:

  Spännande!

  Brukar läsa bloggen lite då & då, drömmer mig bort en stund.
  Vi har barn som har sitt ursprung i Sydafrika, vi ääääääälskar Sydafrika & längtar alltid tillbaka dit!!!

  Det är så roligt att läsa om allt du upplever & tipsar om.

  Lycka till med alla papper 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.