På väg tillbaka

Nu sitter vi i bilen och kör den i mitt tycke supertråkiga N2 vägen hem tillbaka till Kapstaden och Simons Town. Hade gärna spenderat mer tid längs Garden Route men imorgon ska jag flyga vidare till Durban så måste hinna hem och packa om…

Vi har haft en jätteproduktiv vecka om än smått hektiskt (alltid så när man åker på studieresor och jag har lovat F att någon gång ska vi själva få vara turister och bara ta det lugnt och se och göra det vi själva är intresserade av)

Vi hade ett par supermysiga dagar på Kariega och deras 5-stjärniga River Lodge är helt fantastiskt! Ett utförligare inlägg om Kariega kommer lite senare i veckan.

Vi hann även med ett kortare besök i Port Elizabeth där vi plockade upp lite nya brochyrer hos Denise som driver: First Avenue Lodge
Detta Guesthouse är väldigt populärt hos våra kunder som behöver en övernattning kanske när de flyger in från Johannesburg, eller innan de kör vidare för Safari. Gillar man golf kan man definitivt spendera fler nätter i P.E och First Avenue Lodge ligger på bra läge i närheten av Marine Drive och stranden, med nära till såväl golfbana som “Boardwalk” komplexet med alla restauranger samt casino.

Vi käkade lunch på Ginger, en restaurang bredvid Beach Hotel (som också är ett bra övernattningsalternativ fast lite dyrare).

Igår bodde vi på lyxiga Cape Plateau Country House och detta är en av mina personliga favoriter längs hela garden route. Lite dyrare än ett Guesthouse och mer som ett modernt boutique hotel, men hela det området runt Nature’s Valley, har allt det som jag älskar med garden route. Naturnära och med folktomma stränder. Lovely! Tyvärr är ju många av de andra områdena VÄLDIGT turistiga…Ett längre inlägg om detta kommer också…

Och idag leker vi messenger igen. Nu var det en annan kunnd som glömt en kikare på hotellet i Plettenberg Bay så vi har lovat lämna av den i Stellenbosch som de ska till om några dagar…

(Visited 68 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.