På väg mot Swaziland

Nu är vi på väg in i lilla kungadömet Swaziland.

Spenderade en natt på lyxiga resorten: Fairmont Zimbali, strax utanför Durban och nu har vi bott två nätter på Ghost Mountain Inn i Mkuze.

Ghost Mountain är ett mysigt hotell som fungerar bra som stopp mellan Kruger och säg St Lucia, ifall man inte vill övernatta i Swaziland. och har man gott om tid så tycker jag det är värt att spendera ett par nätter och utforska området ordentligt.

 Vi har bl a kört runt i Hluhluwe/Umfolozi naturreservat och gjort en kryssning på Jozinidammen där vi såg en hel del flodhästar och massa elefanter.

Igår besökte vi också en Zulu by där vi fick lära oss mer om deras kultur och hur vardagen ser ut för de som fortfarande är ganska traditionella. Var intressant att se något som inte är “en turist attraktion”. Många av Zulubyarna man besöker med grupper visar mest hur zulukrigarna levde tidigare, medans vi på denna tur fick lära oss om dagens zulu…

Har inte haft tid att fixa med bilder men lovar att lägga upp bilder de närmaste dagarna när vi kommer spendera 2 nätter inne i en av Krugerparkens lyxigare lodger: Tinga.

(Visited 64 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.