På måndag flyger vi!

I tisdags gjordes en sista lungröntgen på Fredric för att kolla så att det inte var någon luftficka mellan lungan och bröstkorgen som skulle sätta stopp för vår planerade Sydafrika-resa nu på måndag…Och det såg bra ut! Enormt lättade håller vi nu på och packar och fixar det sista inför resan.

Hade jag aldrig trott för ett par veckor sedan…

Som tur var hade vi bjudit med underbara svärmor redan innan olyckan hände, så hon kommer vara med oss på flygresan ner. Kommer underlätta enormt eftersom Fredric inte kan bära varken barnen el väskor!

När vi flög hem från Sydafrika tidigare i år

För själva flygresan kör vi samma upplägg som sist. Charlie i Babybjörnen, och Wilmer i den supersmidiga resevagnen Babyzen Yoyo som fungerar att ha med som handbagage. Flyger med Ethiopian Airlines den här gången med avresa hyfsat sent på kvällen från Arlanda, så håller tummarna för att barnen somnar snabbt.

Är mest Charlie som är ett litet oros-moment, eftersom han är lite för stor för “baby- vaggan”, och han HATAR att sitta fast el stilla över huvudtaget. Kan bli en lååång resa. Eller så går det hur smidigt som helst.

Fram kommer vi på ett el annat sätt.

Vi har ju gjort en del resor till Sydafrika med små barn under åren (detta blir Wilmers fjärde resa) och här kommer några saker som underlättar när vi reser, samt några saker man måste tänka på/ inte får glömma.

Viktigast av allt just om man ska resa till Sydafrika med barn under 18 år är:

Personbevis på engelska (Har skrivit mer om detta HÄR)

Har man inte ordnat med detta så får man helt enkelt inte gå ombord planet. Punkt.

Andra saker som vi försöker göra, är att hålla handbagaget så lätt som möjligt eftersom man ändå har 2 barn att hålla reda på/ bära.

Wilmer får ha en liten ryggsäck med sig som han har några leksaker i och som får plats under hans resevagn och annars har vi bara med en Ryggsäck/dataväska som även har plats för blöjor/mat, mutor m.m.

Däremot har vi även med en amningskudde som är lite otymplig men GULD värd och som våra barn oftast somnar väldigt gott på, om de måste sitta i knä långa perioder..Så den blir med även denna gång.

I det incheckade bagaget  (som för övrigt alltid är enormt eftersom vi har med 2 bilstolar + en vagn) har vi denna gång tagit med välling, eftersom det inte finns att få tag på i Sydafrika, och Charlie dricker det.

Och några paket svenskt kaffe till oss föräldrar!

Allt annat vad gäller blöjor, ersättning, nappar el annat som behövs till mindre barn, går att enkelt få tag på i affärerna där nere.

Inför resan har vi köpt några mindre leksaker som vi slagit in som vi kan ge till killarna längs resans gång. Dels tar det lite tid för dem att öppna paketen så har de något att pyssla med, och nya leksaker gör ofta resan lite roligare och enklare.

På tisdag eftermiddag är vi förhoppningsvis framme på Tempel igen, vårat andra hem… Som vi längtar!

Och den här gången ska vi se till att njuta lite extra mycket eftersom Marie och Alf nyligen sålt gården och kommer flytta i december så detta blir vårat sista besök där…

(Visited 165 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.